“Hitler, germanii şi soluţia finală” de Ian Kershaw

feb. 2nd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Meteor Press a apărut volumul “Hitler, germanii şi soluţia finală” de Ian Kershaw. Volumul prezintă o istorie socială aprofundată a ascensiunii lui Hitler la putere şi a atitudinilor adoptate de poporul german în perioada celui de-al Treilea Reich.

Scrisă de marele specialist în istoria Germaniei naziste, Ian Kershaw, cartea este încununarea a peste trei decenii de cercetare istoriografică minuţioasă cu privire la Germania nazistă, efectuată de unul dintre cei mai distinşi istorici ai perioadei. Volumul de faţă reuneşte pentru prima oară cele mai importante şi mai determinante aspecte ale cercetărilor efectuate de Ian Kershaw cu privire la Holocaust. Opera sa a adus în mare măsură lămuriri în ceea ce priveşte influenţa sau lipsa de influenţă a atitudinii germanilor asupra politicii naziste.

Volumul de faţă formează un tablou cuprinzător şi divers, atât al dinamicii distructive a conducerii naziste, cât şi al atitudinilor şi comportamentului adoptat de germanii obişnuiţi în momentul în care persecuţia evreilor a degenerat într-un genocid de proporţii inimaginabile.

Număr de vizualizări :1636


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro