“Dezbaterile Scena.ro”, ediţie inaugurală: “Categoriile de nominalizări şi premii – o expresie a inerţiei sau a dinamicii scenei româneşti?”

feb. 10th, 2011 | By | Category: Proiecte

Sâmbătă, 12 februarie 2011, ora 16:00, în Green Hours din Bucureşti, are loc primul eveniment din seria Dezbaterilor Scena.ro”, organizat cu ocazia lansării numărului 12 (februarie/martie) al revistei de artele spectacolului “Scena”, cu ocazia lansării site-ului www.revistascena.ro. Discuţia va fi moderată de criticii de teatru Mihaela Michailov şi Cristina Modreanu. Numărul 12 al revistei Scena.ro apare cu sprijinul British Council. Evenimentul este organizat de „Scena.ro”, cu sprijinul Green Hours.

La intrarea în cel de al treilea an de existență, revista de artele spectacolului „Scena.ro” își propune inițierea unei serii de dezbateri care să atingă puncte sensibile ale evoluției scenei performative românești în context național și internațional.

Prima temă a „Dezbaterilor Scena.ro” este “Categoriile de nominalizări și premii – o expresie a inerției sau a dinamicii scenei românești?”

Pe fondul unei cronice lipse de dialog cu privire la evoluția artelor spectacolului pe scena românească, echipa „Scena.ro” crede în necesitatea dezbaterii deschise a unor teme ce preocupă de multă vreme lumea artistică de la noi, fără să-și fi găsit încă un cadru de exprimare constructivă.

Prima temă de discuție vine în continuarea unei alte noi inițiative a revistei „Scena.ro”. Începând cu 2011, colaboratorii permanenţi ai revistei vor realiza un top anual. Această iniţiativă debutează în numărul 12, care va fi lansat odată cu dezbaterea propusă.

Topul revistei “Scena.ro”  nu se va referi la categoriile consacrate în acest moment la noi, ci intenționează să deschidă porțile și pentru producții/proiecte atipice, experimentale, alternative, reprezentând noi estetici sau încercări de investigare a unor noi limbaje teatrale. Nu întâmplător, nr. 12 al „Scena.ro” include un amplu dosar dedicat grupului britanic Forced Entertainment, una dintre cele mai apreciate companii teatrale de avangardă care va prezenta în curând în România cel mai nou spectacol al său.

Număr de vizualizări :1270


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro