Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită în sistemul penitenciar

ian. 24th, 2011 | By | Category: Postcard

Luni, 24 ianuarie 2011, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, în penitenciare au fost organizate o serie de activităţi cu caracter educativ şi artistic, menite să sublinieze importanţa zilei de 24 Ianuarie în conştiinţa poporului român. În unităţile penitenciare, prin intermediul sectoarelor de educaţie şi intervenţie psihosocială, au fost  organizate concursuri de cultură generală, s-au susţinut lecţii tematice urmate de dezbateri şi teste, au fost prezentate documentare istorice prin intermediul posturilor de  televiziune şi radio cu circuit închis şi au fost organizate vizite  la muzeele de istorie din comunităţile locale.

De asemenea, cu sprijinul şcolilor locale şi cu participarea elevilor şi persoanelor private de libertate, au fost organizate lecţii comune de istorie, ilustrate de prezentări în PowerPoint şi finalizate cu recitaluri de cântece şi poezii patriotice.

Ca o particularitate, persoanele private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Pelendava (unitate axată pe activităţi productive) au prezentat piesa de teatru „Moş Ion Roată şi Unirea”  bătrânilor aflaţi în grija Centrul de Îngrijire şi Asistenţă CRAIOVIŢA, precum  şi la Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova.

De asemenea, 10 ofiţeri şi agenţi de penitenciare din Penitenciarului Slobozia au participat la ceremonialul organizat de către autorităţile locale cu ocazia acestei  mari Sărbători.

Prin toate aceste acţiuni s-a încercat prezentarea unei remarcabile pagini din istoria modernă a poporului român, cu consecinţe deosebite în dezvoltarea sa ulterioară, precum şi sărbătorirea unităţii şi solidarităţii românilor de pretutindeni.

Număr de vizualizări :2256


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro