USR lansează concursul de volume deschis tinerilor autori, sub 35 de ani

ian. 31st, 2011 | By | Category: Proiecte

Uniunea Scriitorilor din România anunţă lansarea Concursului de volume deschis tinerilor autori, sub 35 de ani, ediţia 2011. Manuscrisele trebuie depuse sau trimise poştal la Secretariatul USR (Calea Victoriei nr.115, sector 1, Bucureşti), până la data de 15 februarie 2011. Un juriu al USR va premia câte un volum de poezie, proză şi eseu. Volumele câştigătoare vor fi publicate la Editura Cartea Românească.

Câştigătorul anului precedent al acestui Concurs de manuscrise a fost Sorin Despot, care a publicat în urma acestui concurs volumul “apasă”, Editura Cartea Românească, amplu comentat în presa literară. La secţiunile proză şi eseu nu s-a desemnat nici un câştigător. Juriul a fost format din: Gabriel Dimisianu, Dan Cristea şi Cosmin Ciotloş.

Sorin Despot este un pseudonim literar, numele din buletin al autorului fiind Sorin Staicu. S-a născut la 18 iunie 1985, în Buzău, şi a absolvit Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu”. Din perioada liceului este membru al Asociaţiei Române pentru Dezbatere, Oratorie şi Retorică. A absolvit facultatea de Comunicare în 2008. Din 2009, este masterand la SNSPA- management educaţional şi comunicare instituţională. Scrie poezie/ uneori migălos/ nu mai ştie de când/ dacă îl întrebi cu ce se ocupă, îţi va răspunde că face freelance copywriting, PRomovare culturală şi traduceri de tot felul.

Număr de vizualizări :2800


4 Comments to “USR lansează concursul de volume deschis tinerilor autori, sub 35 de ani”

 1. martha spune:

  are cineva idee daca un autor poate concura la acest concurs cu doua manuscrise?!

 2. Emanuel spune:

  De ce tineri sunt cei sub 35? Mi-ar fi placut sa fie un concurs dedicat tinerilor autori in sensul de autori care nu au publicat inca.

 3. Iusta spune:

  Buna!
  Stie cineva cand vor fi afisate rezultatele concursului USR? Multumesc.

 4. cand putem afla rezultatele concursului si cum?

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro