Un thriller de top, la Editura Trei: “Sub hipnoză” de Lars Kepler

ian. 19th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Trei a apărut volumul “Sub hipno” de Lars Kepler, în colecţia “Fiction Connection”, în traducerea Elenei-Maria Morogan.

În toiul unei nopţi teribile de decembrie, psihiatrul Erik Maria Bark este trezit brusc de un telefon primit de la spitalul din Stockholm. Detectivul Joona Linna îi solicită urgent ajutorul în vederea tratării unui pacient aflat în stare de inconştienţă, după o traumă severă. Dacă Erik reuşeşte să comunice prin hipnoză cu băiatul inconştient, poliţia ar putea afla răspunsul la întrebarea cine i-a ucis în mod brutal părinţii şi sora mai mică.
Au trecut însă 10 ani de când Erik nu a mai practicat hipnoza. De când şi-a propus să nu o mai facă. Amintiri dureroase din perioada aceea îl copleşesc şi-l determină să refuze să sprijine poliţia. Când, într-un final, Erik acceptă totuşi să se implice, se dezlănţuie un şuvoi ameţitor de întâmplări neprevăzute.

Erik Maria Bark, medic psihiatru specializat în vindecarea traumelor, a fost considerat mult timp unul dintre rarii experţi în hipnoză medicală. Până în ziua în care una dintre şedinţele sale de hipnoză profundă a luat un curs nefast. Viaţa lui Erik a devenit de atunci un coşmar. A hotărât să nu mai practice niciodată hipnoza. Iar timp de zece ani şi-a respectat promisiunea.
Până în clipa de faţă, când inspectorul de poliţie Joona Linna îl trezeşte cu un telefon în miezul nopţii şi-i solicită urgent ajutorul la cazul de care se ocupă. Josef, un băiat aflat la vârsta adolescenţei, tocmai a fost martor la masacrarea familiei sale. Mama şi sora sa mai mică au fost înjunghiate şi mutilate chiar sub ochii lui. Josef este spitalizat, cu corpul plin de tăieturi, în stare de şoc. Este singurul martor al odioasei scene, iar Joona Linna, aflat într-o cursă contracronometru, vrea să-l supună imediat unui interogatoriu. Cu atât mai mult cu cât toate indiciile arată că asasinul se află acum pe urmele surorii mai mari a lui Josef, care a dispărut în mod misterios. Nu există decât un singur mod de a obţine informaţii despre identitatea criminalului: interogarea lui Josef prin intermediul hipnozei.

Traversând în toiul nopţii un Stockholm mai sumbru şi mai glacial ca niciodată, psihiatrul Erik simte deja că, în ciuda rezistenţelor, îşi va încălca promisiunea pentru a încerca să salveze o viaţă. Ceea ce nu ştie el este că destinul familiei sale va fi schimbat dramatic de adevărul pe care-l deţine Josef. Nu ştie că propriul lui fiu este în pericol de a fi răpit. Pentru Erik începe numărătoarea inversă…

«Lars Kepler îşi captivează cititorii la fel cum o face Stieg Larsson cu seria Millennium… Am încercat să ghicesc printre rânduri, urmărind stilul, ce mare autor suedez s-ar putea ascunde în spatele pseudonimului Lars Kepler. Cine este cel care a reuşit să creeze unul dintre cele mai bune romane poliţiste pentru care mi-am sacrificat o noapte sănătoasă de somn.» (Norrköpings Tidningar)

«Un roman poliţist reuşit, un thriller care-ţi taie respiraţia şi care dezvăluie laturile nefaste ale psihicului uman. Deschide porţile către abisul uman. Şi face acest lucru într-un mod irezistibil.» (Borås Tidning)

Lars Kepler este pseudonimul unui cuplu de scriitori suedezi: Alexander Ahndoril şi Alexandra Coelho Ahndoril. Fiecare a scris, independent unul de celălalt, mai multe romane, fiind recompensaţi cu cronici şi premii literare prestigioase. În momentul în care Stieg Larsson a devenit un fenomen al pieţei de carte în Suedia, cei doi au decis să scrie o serie de romane poliţiste sub umbrela acestui pseudonim al cărui mister avea să stârnească numeroase speculaţii. La apariţia cărţii, presa suedeză avea să iniţieze o anchetă amplă pentru a deconspira identitatea „autorului”. Schimbarea de gen literar a fost de bun augur pentru Alexandra şi Alexander Ahndoril. “Sub hipnoză”, prima parte a seriei INSPECTOR JOONA LINNA, este în curs de traducere în 37 de ţări, iar în Suedia a intrat direct în topul celor mai bune vânzări de carte încă de la apariţie şi s-a menţinut acolo pe tot parcursul anului 2010.

Număr de vizualizări :1508


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro