Spectacole-eveniment cu invitaţi speciali, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

ian. 12th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 14-15 ianuarie 2011, pe scena ONB vor avea loc o serie de spectacole inedite, cu invitaţi speciali.

Vineri, 14 ianuarie 2011, ora 18:30, celebra operă a lui Wolfgang Amadeus Mozart – „Cosi fan tutte” – va prinde viaţă graţie artistului invitat Martin Mitterrutzner (în rolul lui Ferrando), a soliştilor ONB Simona Neagu, Maria Jinga, Daniel Filipescu, Dorina Cheşei şi Florin Simionca. Orchestra, corul – coordonat de maestrul Vasile Corjos – şi soliştii vocali vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Alături de aceştia îşi vor da concursul artişti ai companiei de balet a ONB.

Născut în Tirol (Austria), tânărul tenor Martin Mitterrutzner a obţinut în 2004 premiul I în cadrul concursului austriac „Prima la Musica”. Trei ani mai târziu, la doar 23 de ani, a fost distins cu medalia Eberhard-Wächter, acordată de Opera de Stat din Viena. Printre primele roluri interpretate se numără : Alfred din „Liliacul”  („Die Fledermaus”) – Johann Strauss, Beppe din „Paiaţe” („I Pagliacci”) – Ruggero Leoncavallo, Tybald în „Romeo şi Julieta” (Charles Gounod), Tamino în „Flautul fermecat” („Die Zauberflöte”), Edmondo în „Manon Lescaut” (Giacomo Puccini).  Repertoriul său cuprinde, pe lângă partituri lirice, şi o serie de lucrări vocal-simfonice, fiind remarcat de critica internaţională în cadrul a numeroase concerte de lieduri şi recitaluri. În iunie 2010, Martin Mitterrutzner a fost invitat pentru prima oară pe scena ONB, fiind aplaudat de publicul bucureştean pentru evoluţia sa în acelaşi rol – Ferrando – din „Cosi fan tutte”.

Sâmbată, 15 ianuarie 2011, ora 18:30, spectatorii se vor bucura de o reprezentaţie cu „Manon Lescaut” (Giacomo Puccini), în prezenţa tenorului român de talie internaţională Daniel Magdal (în rolul lui Des Grieux). Alături de acesta îşi vor da concursul soliştii ONB Mariana Colpoş, Vicenţiu Ţăranu, Horia Sandu, Mihai Lazăr, Vasile Chişiu, Lucian Corchiş, Antonela Bârnat şi Daniel Filipescu. Vor putea fi aplaudaţi prim-soliştii companiei de balet a ONB Corina Dumitrescu şi Gigel Ungureanu. Orchestra, corul – condus de maestrul Stelian Olariu – şi artiştii ONB vor evolua sub conducerea muzicală a dirijorului Tiberiu Soare.

Absolvent al Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi în 1991, Daniel Magdal a fost angajat ca solist la Opera Naţională Română din acelaşi oraş până în 1997, an în care s-a stabilit în Germania. De atunci desfăşoară o bogată carieră internaţională, fiind colaborator permanent al unor teatre precum cele din Braunschweig, Dresda, Freiburg, Hanovra, Saarbrücken, Schwerin, Berlin sau Praga. La acestea se adaugă participarea la prestigioase festivaluri, precum cele din Mallorca (Spania), Osaka (Japonia) sau Edmonton  (Canada).

Daniel Magdal este un invitat constant al Operei  Naţionale Bucureşti, pe scena căreia a interpretat roluri precum: Turiddu din „Cavalleria rusticana” de Pietro Mascagni, Edgardo din „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, Samson din „Samson et Dalila” de Camille Saint – Saëns, Mario Cavaradossi din „Tosca” de Giacomo Puccini, Rodolfo din „La Bohème” de Giacomo Puccini, Don José din „Carmen” de Georges Bizet.

Număr de vizualizări :1509


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro