Serile Artgotice, la Atrium Classic Café din Sibiu, cu Ioan Radu Văcărescu şi Andrei Pandea-Antonescu

ian. 22nd, 2011 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 26 ianuarie 2011, ora 17:00, la Atrium Classic Cafe (Piaţa Mică, nr. 16, Sibiu), va avea loc prima ediţie din acest an a „Serilor Artgotice – arte în dialog”. Proiectul este organizat de Asociaţia Artgothica Sibiu, pentru a facilita dialogul între artişti din oraşe diferite, dar şi între artişti şi publicul larg. Invitaţii primei seri sunt scriitorul sibian Ioan Radu Văcărescu, preşedintele Filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România, şi artistul plastic bistriţean Andrei Pandea-Antonescu, autorul proiectului artistic şi umanitar „Corul inocenţilor”, în cadrul căruia are loc expoziţia din Piaţa Mare cu acelaşi nume, în perioada 25-31 ianuarie 2011.

Membrii Asociaţiei şi invitaţii lor se vor întâlni cu publicul în fiecare lună, pentru a propune sibienilor un dialog cu artişti locali sau din alte oraşe ale ţării, reprezentanţi a două arte. De fiecare dată va fi invitat un scriitor, iar cel de-al doilea invitat va reprezenta, după caz, pictura, sculptura, filmul, muzica sau alte domenii ale artei. Din Asociaţia Artgothica Sibiu fac parte artişti şi oameni de cultură printre care Călin Sămărghiţan, Niu Herişanu, Dan Herciu, Mihai Curtean, Anda Ionaş şi Ioana Mălău.

Serile Artgotice au fost organizate cu succes în 2008, 2009 şi 2010, stabilind contacte cu scriitori din Marea Britanie, Cenaclul literar „Reflexos” din Madrid, precum şi Compania „Artejescal” din Madrid, care a început anul trecut un proiect de promovare a artiştilor plastici sibieni în lume.

Număr de vizualizări :1265


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro