Seară literară “Marin Sorescu”, la Institutul Cultural Român de la Stockholm

ian. 15th, 2011 | By | Category: Eveniment

Marţi, 18 ianuarie 2011, ora 18:30, la Institutul Cultural Român de la Stockholm se deschide seria de programe literare din 2011, cu o seară dedicată lui Marin Sorescu.

Evenimentul va cuprinde lecturi în limba suedeză din lirica şi dramaturgia lui Marin Sorescu, în interpretarea a doi cunoscuţi actori suedezi de teatru, film şi televiziune, Björn Granath şi Marie Richardson. Va participa de asemenea scriitorul şi criticul literar Magnus Florin, care va vorbi despre viaţa scriitorului român şi despre relevanţa operei lui pentru cititorii suedezi.

Marin Sorescu este una dintre cele mai cunoscute personalități culturale românești în Suedia. Până în prezent i-au fost publicate în suedeză şase volume de poezie, dramaturgie şi proză, iar din 2007, Institutul Cultural Român de la Stockholm acordă anual un premiu literar care îi poartă numele. Premiul este decernat unui scriitor suedez care desființează granițe și creează locuri de întâlnire, care prin opera sa face posibilă comunicarea între diferite forme de expresie culturală.

Programul din 18 ianuarie 2011 face parte dintr-o serie de lecturi demarată de institut în 2010, cu scopul de a readuce în atenţia cititorilor diverşi scriitori români publicaţi în limba suedeză de-a lungul ultimelor decenii şi ale căror titluri sunt disponibile în biblioteci.

Număr de vizualizări :1212


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro