Recital extraordinar al sopranei Felicia Filip: ,,Eu sunt Felicia!”, la SEOB

ian. 9th, 2011 | By | Category: Postcard

Miercuri, 12 ianuarie 2011, ora 18:30, la Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (SEOB) din cadrul Operei Naţionale Bucureşti (ONB), are loc primul eveniment al acestui nou an, un recital extraordinar al sopranei Felicia Filip, intitulat ,,Eu sunt Felicia!”

În cadrul acestui spectacol, Felicia Filip va avea invitați artiști-prieteni precum prim-solista Companiei de Balet ONB, Corina Dumitrescu, actorul Vlad Rădescu – neuitatul protagonist al filmului ,,Ciprian Porumbescu” -, tenorul mexican Hector Lopez, formația de gospel ,,The Sinners Quartet”. În acest periplu artistic regizat de Anda Tabacaru Hogea, Felicia Filip va fi acompaniată de pianista Ioana Maxim.

,,Eu sunt Felicia!” nu este doar un recital, ci mai curând o aspirație și o mărturie. Despre vocația Feliciei Filip, despre talentul și succesele sale pe patru continente s-a vorbit și s-a scris în nenumărate rânduri. De data aceasta, așa cum arată și titlul, artista se înfățisează publicului sub mai multe fațete ce conduc spre o manifestare sincretică în care opera se împletește cu opereta, cu baletul, cu poezia, dar și cu gospel-ul.

Felicia Filip este prima cântăreață de operă din România care, după ce a cântat pe scenele din Londra, Viena, Tokyo sau Toronto, s-a alăturat legendarei formații Iris într-un proiect rock-simfonic ce dăinuie de peste un deceniu și care a rămas un timp record în fruntea topurilor de gen. Această experiență i-a permis artistei să abordeze și alte căi artistice ce i-au îmbogățit maniera de expresie și i-au adus o și mai pregnantă popularitate în rândul publicului de toate vârstele.

Număr de vizualizări :1978


4 Comments to “Recital extraordinar al sopranei Felicia Filip: ,,Eu sunt Felicia!”, la SEOB”

 1. Helmut Lehrer spune:

  din pacate pe 12 ianuarie 2011 nu sunt in romania – deci nu pot participa ca spectator la acest spectacol. as fi curios, sa aud pe doamna felicia filip interpretand gospel – un gen nou de muzica pentru dumneaei, dar desigur un experiment frumos si pentru ascultator. am avut de cateva ori ocazia sa aud nu doar inregistrari ci si in concerte live impresionanta voce si arta de interpretare a sopranei de renume mondial.

 2. dumitru spune:

  O voce extraordinara care am ascultat-o recent intr-un proiect fabulos alaturi de trupa etno rock K1 reinventand folclorul romanesc . Bravo , Felicitari ! Voi fi acolo !

 3. Luminitza Petre spune:

  mult succes! Am vazut deja anuntul pe pagina Operei din Brasov.Mi-as fi dorit sa vin, sînt convinsa
  ca va fi un eveniment deosebit!Am avut onoarea sa o avem pe D.na Felicia Filip la ” Festivalul
  Enescu” din Stuttgart, ne-a fermecat cu arii de Mozart si Liedurile enesciene.

 4. Dan Patrascu spune:

  Felicia Filip reprezinta garantia succesului si a calitatii. Diva si-a metamorfozat numele in renume, presa din Occident a botezat-o FILIPISSIMA dupa ce romanca si-a fermecat spectatorii, asa cum sunt convins ca o va face si miercuri la Opera din Bucuresti.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro