O nouă întâlnire a Clubului de Lectură pentru Copii „Prinţul Fermecat” şi a Cenaclului Scriitorilor – Copii din Suceava

ian. 5th, 2011 | By | Category: Proiecte

Vineri, 7 ianuarie 2011, ora 18:00, în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei din Suceava are loc a X-a întâlnire a Clubului de Lectură pentru Copii „Prinţul Fermecat” şi a Cenaclului Scriitorilor – Copii. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Iaşi şi Librăriile Alexandria. În cadrul întâlnirii va avea loc un moment special, cu lecturi ale Poemelor iernii” de Vasile Alecsandri. Coordonatoarea Programului Clubul de Lectură pentru copii “Prinţul fermecat” şi a Cenaclului Scriitorilor-Copii este scriitoarea Angela Furtună.

Clubul de lectură pentru copii  „Prințul fermecat” și promovarea sa fac parte și din Campania Bibliotecii Bucovinei şi a Consiliului Judeţean Suceava intitulată “ROMÂNIA  VORBITĂ  FRUMOS”.

Inițiativa organizării acestui club de lectură aparține unui grup de părinți conștienți de faptul că Biblioteca Bucovinei reprezintă mediul ideal pentru a sădi în sufletul copiilor bine educați dragostea față de carte și față de lectură, respectul față de limba română și de literatura română, precum și interesul și prețuirea față de culturile de altă limbă.
Lecturile publice pentru copii și împreună cu aceștia sunt calea prin care obiceiul lecturii devine un mod de viață și o îndeletnicire utilă și plăcută din viața viitorului tânăr și adult.
Poveștile copilăriei împărtășite de copii și de părinți în Clubul de lectură vor sădi mai departe interesul față de carte, școală, educație.

Până în prezent, Campania România Vorbită Frumos a beneficiat, la Biblioteca Bucovinei (autoarea programului), de promovare prin expoziții de carte, dicționare și enciclopedii românești sub genericul „Limba română, o moștenire de preț”, expoziția carte și documente –a academicianului Alexandru Graur – “O viață dăruită limbii române”, expoziţia documentară Eveniment UNESCO – “Mihail Sadoveanu 130”, celebrarea prin expoziţie de carte şi prin lectură a marelui poet român Aurel Dumitraşcu,  celebrarea prin expoziție de carte a scriitorului Norman Manea, nume de referință al literaturii de limbă română, lansarea volumului pentru copii initulat « Mărgăritarele » de Rodica Puşcaşu, celebrarea prin şapte ateliere de lectură a Anului 2010 – Anul Paul Celan – Program al Bibliotecii Bucovinei.

Număr de vizualizări :1307


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro