„Mituri publice, mitologii cotidiene. Polemici” de Ovidiu Pecican

ian. 29th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 31 ianuarie 2011, ora 14:00, la Sala Radio din Sighetu Marmaţiei (str. Plevnei nr. 8), are loc prima ediţie din seria de evenimente culturale “Dialogul Artelor”. Cu această ocazie, se va lansa volumul „Mituri publice, mitologii cotidiene. Polemici” de Ovidiu Pecican, Editura Valea Verde, va putea fi vizitată expoziţia de fotografie  a Amaliei Lumei Pecican, precum şi expoziţia de sculptură a artistului Ion Bledea.  Evenimentul va fi acompaniat muzical de Raluca Michnea (vioară).

Ovidiu Coriolan PECICAN s-a născut în Arad, la 8 ianuarie 1959. Este istoric, eseist, prozator, scenarist. A absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj. Este doctor în istorie al aceleiaşi universităţi. Profesor la Facultatea de Studii Europene a Universităţii “Babeş-Bolyai”. A coordonat Centrul de Studii Răsăritene de pe lângă catedra de studii europene a facultăţii (împreună cu conferenţiar Magyari-Vincze Enikö); co-director al Institutului de Studii Post-Totalitare (1997-1998; împreună cu lect. Emil Boc de la Facultatea de Studii Politice 1998-1999); ianuarie 1996-ianuarie 2000 cancelar (secretar ştiinţific) al facultăţii. A coeditat (împreună cu conferenţiar Magyari-Vincze Enikö) Caietele tranziţiei, revista Centrului de Studii Răsăritene (1997-1999).
A fost redactor la publicaţiile: Apostrof (Cluj), Conversaţia (Arad), Contemporanul – Ideea europeană (Bucureşti), Istoria azi (Cluj), Caietele Prodan (Cluj), TV Satelit (Cluj), co-editor al primei reviste române pe reţeaua internet East a Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Cluj. Membru al colegiului redacţional, secretar de redacţie al versiunii româneşti a revistei Provincia (începând cu nr. 2, mai 2000 şi până la încetarea apariţiei, în decembrie 2002), editat simultan în variantă românească în ziarul Ziua şi în variantă maghiară în revista Kronika şi din ianuarie 2001 ca publicaţie independentă. Editorialist la Tele Cablu (toamna 2000 – vara 2002) şi la Ziua de nord-vest (din februarie 2002), respectiv Bună ziua, Ardeal. Membru al colegiului redacţional al revistei Piaţa Literară (mai-decembrie 2002). Redactor-şef al revistei E-Leonardo. Titular de rubrici permanente la diferite publicaţii prestigioase.
Membru al Uniunii Scriitorilor din decembrie 1994, membru al ASISC din februarie 1995.

Număr de vizualizări :1252


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro