Ghiduri pentru înţelegerea pieţei imobiliare autohtone, semnate de unul dintre cei mai reputaţi consultanţi imobiliari din România: Ilias P. Papageorgiadis

ian. 24th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 25 ianuarie 2011, ora 19:00, la Hotelul Novotel Bucharest City Centre – Sala PARIS (Calea Victoriei 37B, Bucureşti), au loc lansările volumelor „Prin labirintul imobiliarelor” şi „100 mici secrete pentru investiţii imobiliare de succes”, ambele semnate de Ilias P. Papageorgiadis, unul dintre cei mai reputaţi consultanţi imobiliari din România, volume apărute la Editura R.G. Publishing. Alături de autor, la eveniment vor mai participa: renumitul psiholog Aurora Liiceanu, scriitorul şi editorul Dan-Silviu Boerescu, Cristian Pantazi, redactor-şef HotNews.ro, şi Viorel Lăcătuș, expert imobiliar.

Semnat de unul dintre cei mai reputaţi consultanţi imobiliari din România, volumul Prin labirintul imobiliarelor” este un instrument fundamental pentru a înţelege dezvoltarea zonei afacerilor imobiliare, dar şi o radiografie exemplară a sectorului imobiliar autohton, surprins pe perioada ultimilor trei ani, una de plină criză a tranzacţiilor.

Cartea vorbeşte despre transparenţă, proceduri, norme şi tehnici esenţiale pentru existenţa unei pieţe, dar nu la modul „clasic”, ci prin intermediul a peste 30 de istorii pline de umor, ce denotă o fină observaţie psihologică şi ironie ascuţită, uneori corozivă. Fără maliţie, însă, ci cu o vădită „înţelegere balcanică” a mediului şi a oamenilor.

„România nu este destinaţia mea, România e destinul meu.” , a scris Ilias Papageorgiadis.

„În cartea lui Ilias Papageorgiadis se regăseşte orice investitor serios din România, fie străin sau neaoş. Cum să ai succes fiind corect într-o piaţă imatură, cum să-ţi convingi clienţii că expertiza şi know-how-ul valorează infinit mai mult pe termen lung decât «un tun» dat imediat? Acestea sunt întrebări pe care şi le pun zilnic mii de oameni de afaceri oneşti, care se luptă cu doi inamici de temut: lipsa de predictibilitate fiscală şi lipsa de transparenţă.

Nu este nimic mai adevărat, în aceste zile, decât vechiul proverb chinezesc care spune că dacă vrei să ajuţi un sărac să nu-i dai un peşte, ci o undiţă. Ilias Papageorgiadis oferă un instrument de înţelegere a mecanismelor reale ale unei pieţe esenţiale”, a spus redactorul-şef al HotNews.ro, Cristian Pantazi despre volumul „Prin labirintul imobiliarelor” .

„Autorul păstrează acea linie de echilibru care-l face credibil atât în calitate de expert în domeniul său de activitate, cât şi, cu atât mai mult, pe teritoriul experimentului literar bine strunit.” (Dan-Silviu Boerescu)

Volumul 100 mici secrete pentru investiţii imobiliare de succes” este prefaţat de Dan-Silviu Boerescu, şi de un cuvânt înainte de Viorel Lăcătuş.

Volumul, important atât pentru specialişti (agenţi, agenţii, dezvoltatori), cât şi pentru publicul larg – toţi cei interesaţi să afle mai multe despre zona afacerilor imobiliare -, reprezintă  un supliment al cărţii “Prin labirintul imobiliarelor”, propunând cititorului sfaturi practice, „reţete” care pot duce la ocolirea capcanelor crizei şi la succes pe termen lung. Toate sunt rodul experienţei unui om care activează de aproape şapte ani în domeniul afacerilor imobilare – cu succes, dar, mai ales, cu profesionalism şi cu o bine clădită etică profesională, în care interesele clientului sunt primul criteriu.

Ilias Papageorgiadis s-a născut la Katerini, Grecia, într-o familie a cărei istorie în domeniul comercial poate fi urmărită pe parcursul a peste două secole.

De peste două decenii, Ilias activează în industria media, iar de 16 ani este consilier politic, având la activ zeci de campanii politice de succes, precum şi alte proiecte comerciale şi de consultanţă.

A intrat pe piaţa imobiliară în anul 2002. Din 2004, şi-a îndreptat atenţia către România, unde, alături de fraţii săi – Grigoris şi Nikolas – a fondat grupul de companii MORE. În ultimii doi ani, compania-mamă a grupului – More Real Estate Services – a ajuns în topul primelor 10 firme de imobiliare din ţara noastră. MORE reprezintă, cu mândrie, România la majoritatea evenimentelor mondiale de top.

În ianuarie 2008, Ilias punea bazele blogului personal, www.realinromania-blog.com, la vremea respectivă, primul din România dedicat sectorului imobiliar. Prin intermediul acestuia, a prezis cu acurateţe direcţia pieţei în 2008, 2009 şi 2010. Contribuie cu articole la rubricile din sectorul imobiliar ale marilor publicaţii şi este un vorbitor important la conferinţele naţionale şi internaţionale din domeniu, încercînd să prezinte potenţialul imobiliar şi economic al României.

Număr de vizualizări :1200


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro