Eugen Istodor şi Lucian Mândruţă dezbat despre frontiera dintre jurnalism şi literatură

ian. 18th, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 21 ianuarie 2011, ora 18:30, la Librăria-Cafenea Cărtureşti – Institutul Francez Bucureşti, are loc evenimentul “Degustări literare” cu Matei Martin: „Cronica, la frontiera dintre jurnalism şi literatură”. Evenimentul este organizat de Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din Bucureşti. Invitaţii acestei ediţii sunt: Eugen Istodor  şi Lucian Mândruţă.

Eugen Istodor este absolvent al Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti. Semnează rubricile permanente de interviu, reportaj şi „idei” în Academia Caţavencu şi Dilema Veche. A predat cursul „Tehnici de interviu” la Centrul pentru Jurnalism Independent (1997-2002). Realizează emisiuni de interviuri la Realitatea TV. A publicat volumele: Interviuri contra naturii (Editura Nemira, 1997), Oameni cu care aş muri de gât (Editura Nemira, 2000), Vieţaşii de pe Rahova (Editura Polirom, 2005), Cartea vieţii mele (Editura Polirom, 2007) şi Dicţionarul ideilor fixe (Editura Polirom, 2009).

Lucian Mândruţă a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti. Ca realizator de emisiuni TV a apărut la Soti, la ProTv şi la Antena 1. Este autor de editoriale în Jurnalul Naţional, Săptămâna financiară, Ziarul Financiar, The One şi Dilema veche. O parte dintre aceste articole au apărut în volumele Fabrica de tămâie (Editura Polirom, 2004) şi Ce n-a avut loc în prompter (Editura Curtea Veche, 2009).

Număr de vizualizări :1227


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro