Despre studii şi viaţa de student, la Centrul Cultural Francez din Timişoara

ian. 27th, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 28 ianuarie 2011, ora 09:00, la Centrul Cultural Francez din Timişoara are loc un amplu eveniment de prezentare a formărilor în limba franceză din cadrul Universităţii Politehnica şi al Univesităţii de Vest din Timişoara. Evenimentul se adresează elevilor de liceu din clasele a XI-a şi a XII-a, ajutându-i să se acomodeze cu viitoarea viaţă universitară.

Evenimentul e organizat de Departamentul de Comunicare şi Limbi Străine al Universităţii Politehnice din Timişoara. Acest eveniment va oferi şi prilejul de a face cunoscute posibilităţile de a urma studii în Franţa, sistemul de burse al guvernului francez, soluţiile complementare de finanţare a formărilor în Franţa, şi va permite în acelaşi timp descoperirea vieţii asociative din universitate. În cadrul programului, pe lângă prezentările formărilor în limba franceză din cadrul celor două universităţi şi informaţiile despre certificările internaţionale în limba franceză, publicul poate lua parte şi la atelierele ludice propuse de organizatori.

Acest eveniment se adresează elevilor de liceu din clasele a XI-a şi a XII-a şi, pentru a-i încuraja să fie prezenţi în număr cât mai mare, întreaga zi va fi organizată în jurul atelierelor interactive: elevii vor putea încerca traducerea consecutivă sau simultană (cu căşti şi cabină de traducere), vor descoperi ce presupune un curs de economie în limba franceză, efectuarea studiilor în limba franceză, vor putea consulta subiecte de DELF, şi li se va oferi ocazia de a experimenta improvizaţia teatrală şi de a cunoaşte activităţile propuse de Asociaţia Studenţilor Francofoni Hexagone din cadrul Universităţii de Vest.

Totodată, se va organiza o vizită la Centrul Cultural Francez, unde le vor fi prezentate elevilor activităţile departamentului de cursuri şi ale mediatecii. Ziua se va încheia după ora 16.30, cu o seară de karaoke şi discotecă la Clubul studenţilor. Pe scurt, o descoperire a vieţii universitare, o imagine concretă despre ceea ce ar putea însemna studiile şi viaţa de student.

Număr de vizualizări :1194


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro