Concert de tangouri şi romanţe româneşti, la Berlin

ian. 20th, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, ora 20:00, la Studioul Niculescu din cartierul berlinez Kreuzberg (fosta Fabrică de ciocolată) are loc un concert de tangouri şi romanţe, susţinut de Oana Cătălina Chiţu (voce), Dejan Jovanovic (acordeon) şi Dimitris Christides (baterie). Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin şi inaugurează activitatea ICR Berlin pe anul 2011.

Oana Cătălina Chiţu ne invită la o călătorie muzicală în perioada de aur a romanţelor şi tangourilor româneşti. Programul serii cuprinde cântece mult îndrăgite din perioada interbelică, iar publicul se va putea delecta ascultând melodii precum „Zaraza”, „Cine iubeşte şi lasă”, „Bun îi vinul ghiurghiuliu”, „Mărie şi Mărioară”.

Oana Cătălina Chiţu s-a născut în Humuleşti. A învăţat să cânte la chitară, iar mai târziu, la Berlin, a studiat pianul, muzica jazz şi muzica clasică. În anul 2000, a înfiinţat împreună cu Dejan Jovanovic grupul „Romença” şi, din 2007, repertoriul său cuprinde tangouri româneşti. Din anul 2002 activează ca profesoară de canto şi coordonatoare de proiect în cadrul şcolii de muzică pentru copii romi „Zukunftsmusik”.

Dejan Jovanovic s-a născut în Obrenovac (Serbia). A început să cânte la acordeon la vârsta de nouă ani, apoi a studiat la şcolile de muzică din localitatea natală şi din Belgrad. Trăieşte din 1999 în Berlin, unde a studiat muzica clasică (acordeon şi pian). Este membru fondator al grupului „Romença” şi profesor de acordeon la şcoala de muzică pentru copii romi „Zukunftsmusik”. În 2007, a cântat în opera „Aleko” de Serghei Rahmaninov, la Neuköllner Oper.

Dimitris Christides s-a născut în Sudan şi a studiat printre altele la Conservatorul din Londra. Este pasionat de muzica jazz, pe care o îmbină cu elemente ale muzicii folk şi rock şi cu ritmuri balcanice. Din 2002, trăieşte în Berlin, unde activează ca muzician şi profesor de percuţie, organizând ateliere de creaţie şi desfăşurând diverse proiecte culturale.

Seara se va încheia cu o degustare de bucate româneşti, arta muzicală fiind îmbinată cu cea culinară.

Număr de vizualizări :1188


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro