“Portretul luptătorului la tinereţe”, în regia lui Constantin Popescu

ian. 4th, 2011 | By | Category: Postcard

Vineri, 7 ianuarie 2011, ora 19:45, la EuroCinema Silver Mall Vaslui (Str. Ştefan cel Mare Nr. 275 A) are loc proiecţia dramei “Portretul luptătorului la tinereţe”, în regia lui Constantin Popescu. Din distribuţie fac parte: Alexandru Potocean, Nicodim Ungureanu, Aura Călăraşu, Constantin Diţă, Mihai Constantin, Mimi Brănescu, Teodor Corban.

Imediat după al doilea război mondial, când puterea a fost preluată de comunişti, în munţii României, grupuri de oameni s-au opus regimului opresiv cu arma în mână. Aproape toţi au sfârşit în temniţă ori în faţa plutonului de execuţie. Mai mult de 1000 de grupări de „partizani” anticomunişti au fost înregistrate în dosarele Securităţii, Munţii Făgăraş fiind unul dintre nucleele acestei lupte, între 1947 şi 1960.

Una dintre cele mai longevive grupări de a fost cea condusă de Ion Gavrilă Ogoranu: cei 12 tineri au rezistat în munţii Făgăraş, în condiţii extrem de dificile, aproape zece ani. Ogoranu a fost singurul din grup care nu a fost prins până în 1976, lucru unic în istoria grupărilor de partizani de oriunde. Legenda omului care s-a ascuns de Securitate timp de 27 de ani şi a camarazilor săi care au luptat şi au murit pentru o idee sunt subiectul acestui film.

Filmul mai rulează sâmbătă, 8 ianuarie 2011, de la orele 16:45 şi 19:45, duminică, 9 ianuarie 2011, marţi, 11 ianuarie 2011, miercuri, 12 ianuarie 2011, la orele 16:15 şi 19:15.

EuroCinema Silver Mall Vaslui este un proiect susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Mai multe informaţii despre film: http://www.portretulluptatorului.ro/#despre-film

Număr de vizualizări :3122


One Comment to ““Portretul luptătorului la tinereţe”, în regia lui Constantin Popescu”

  1. dragan spune:

    super tare filmul lam vazut de 3x si nu ma satur de el este un film foarte bine realizat dupa parerea mea.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro