“Note explicative” de Ileana Vulpescu

ian. 18th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Tempus a apărut volumul “Note explicative” de Ileana Vulpescu, în colceţia “Beletristică pentru adulţi”.

“Eu spun aşa – că există oameni de valoare, fără discuţie, în toate epocile. Nu există nici o epocă fără oameni de valoare, chiar dacă nu sunt recunoscuţi în mod public.

Dar nu e bine să citezi nume, pentru că, dintr-o dată, creezi animozităţi, şi lumea nu are nevoie… şi aşa este o epocă de vrajbă îngrozitoare.

După 1990, niciodată poporul român nu a arătat mai multă urâţenie decât acum. 1990 este un an care a făcut un imens rău poporului român, arătându-i ce zace în el. Eu n-am încredere nici în posteritate.

N-am încredere nici în trecut. Se spun o mulţime de minciuni, pe care dacă le răscoleşti… vezi enormitatea lor.

Prezentul este aşa cum este, iar despre viitor, niciodată nu poţi să contezi că o să cearnă… În primul rând, intervin lenea şi uitarea.”, a scris Ileana Vulpescu, într-un interviu pentru revista Q Magazine.

Prozatoarea şi romanciera Ileana Vulpescu s-a născut în 1932, în Bratovoeşti, judeţul Dolj. Cel mai cunoscut roman al ei este “Arta conversaţiei”, care a reuşit să ajungă best-seller înainte de 1989. După o licenţă în litere (limba şi literatura franceză), la Facultatea de Filologie a Universităţii din Bucureşti (1953-1958), a lucrat ca lexicograf la Institutul de Lingvistică al Academiei şi a colaborat la redactarea lucrărilor “Dicţionarul limbii române” şi “Dicţionarul explicativ al limbii române” (1959-1975).

Număr de vizualizări :1545


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro