“Noapte cu Fernando Pessoa” de Ion Vădan

ian. 3rd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Dacia XXI a apărut volumul “Noapte cu Fernando Pessoa” de Ion Vădan, în colecţia “Poeţi contemporani”.

“Martor cândva al unei realităţi preexistente, pe care se străduia s-o ia drept decor semnificativ pentru propriile-i “ieşiri” afective sau reflexive, Ion Vădan a descoperit, însuşindu-şi-o treptat, “Arta” de a-şi construi, din cuvinte, realitatea care să-l încapă şi în care calitatea de martor să cedeze locul calităţii de implicat. În fond, asta e chiar proprietatea dintâi a Poeziei.”, a scris Laurenţiu Ulici.

“Pe sub ritualitatea dicţiunii, la Ion Vădan se simte încă pulsul frenetic al imaginarului, trăgând această lirică de tihnă nostalgică în vârtejuri dramatice şi ameninţând cu un expresionism de subtext hieratica de suprafaţă”, a scris Al. Cistelecan.

Număr de vizualizări :1523


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro