“Documentary Mondays” la Centrul Ceh: “Cinematheraphy”, în regia lui Ivan Vojnar

ian. 22nd, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 24 ianuarie 2011, ora 20:00, la Centrul Ceh (Str. Ion Ghica nr 11, Bucureşti), în cadrul “Documentary Mondays”, va fi proiectat filmul “Cinematheraphy/ Cinematerapia”, în regia lui Ivan Vojnar (2010). Filmul va putea fi vizionat cu subtitrare în limba engleză.

Trăind în epoca realităţii TV, este uşor să intri în poveştile personale foarte emoţionale ale unor oameni al căror viitor este modelat de către o duzină de profesionişti. Cinematerapia încearcă o abordare puţin diferită.

Un spot publicitar ce a rulat pe posturile TV din Cehia, invită privitorii să se alăture unui câşting pe baza căruia aceştia urmau să îşi spună poveştile. 11 dintre cei ce au participat au fost supuşi Cinematerapiei – camera de filmat devenind astfel un intermediar între ei şi lumea înconjurătoare. La graniţa dintre film, documentar şi show de realitate TV, filmul nu oferă participanţilor o şedinţă de chirurgie plastică sau o reuniune cu foştii lor prieteni, dar le dă şansa de a fi martorii propriilor vieţi, uneori bizare, şi prin urmare, a progresului acestora în faţa traumelor personale.

Număr de vizualizări :1312


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro