„I due Foscari” de Giuseppe Verdi, la ONB

ian. 24th, 2011 | By | Category: Proiecte

Vineri, 28 ianuarie 2011, ora 18:30, la Opera Naţională din Bucureşti (Sala Mare), va avea loc spectacolul „I due Foscari” („Cei doi Foscari”) de Giuseppe Verdi, în cadrul seriei de spectacole omagiale Verdi. Reprezenţia va beneficia de prezenţa baritonului de talie internaţională Eduard Tumagian, care va interpreta rolul lui Francesco Foscari.

Această creaţie verdiană, mai puţin cunoscută la noi în ţară, dar aplaudată deja pe alte scene lirice ale lumii, a fost interpretată în premieră în România în aprilie 2010, în Foyerul Galben al Operei Naţionale Bucureşti, în variantă de concert cu pian.

Alături de Eduard Tumagian îşi vor da concursul soliştii ONB Hector Lopez, Mariana Colpoş, Mihnea Lamatic, Şerban Cristache, Simonida Luţescu şi Dan Indricău. Orchestra, corul – pregătit de maestrul Stelian Olariu – şi soliştii vocali vor evolua sub bagheta dirijorului Iurie Florea.

Baritonul Eduard Tumagian şi-a construit o carieră importantă cântând pe marile scene ale lumii, printre care se numără: Scala din Milano (debutul sub conducerea muzicală a lui Riccardo Muti), Deutsche Oper din Berlin, Teatro Colon din Buenos-Aires, Covent Garden din Londra, Opera din Paris. A participat şi la numeroase festivaluri lirice, cum ar fi cele de la Salzburg, Lausanne, Oviedo. A efectuat turnee cu Scala din Milano în Japonia şi a cântat la Carnegie Hall din New York. Eduard Tumagian a avut ocazia să interpreteze cele mai importante partituri ale repertoriului liric sub bagheta unor dirijori celebri precum Riccardo Muti, Claudio Abbado, Alain Lombard, Nello Santi, Daniel Oren, Mstislav Rostropovici, Gianandrea Gavazzeni.

În 2002, cu ocazia sărbătoririi a şaizeci de ani de viaţă, Eduard Tumagian a fost decorat cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Comandor.

Număr de vizualizări :1432


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro