“Pseudokinematikos. Fals tratat de cinema românesc” de Marian Sorin Rădulescu

ian. 28th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 31 ianuarie 2011, ora 19:00, la librăria Cărtureşti (str. Mercy nr. 7, Timişoara), va avea loc lansarea volumul “Pseudokinematikos. Fals tratat de cinema românesc” de Marian Sorin Rădulescu, Editura  Theosis. Alături de autor se vor afla Cornel Ungureanu, Lucian Ionică şi Lucian Mircu. În cadrul evenimentului va fi proiectat scurt-metrajului „Zapping” de Cristian Mungiu. Evenimentul va fi însoţit muzical de creaţii ale compozitorului Adrian Enescu.

„În ciuda titlului, PseudokinematikosFals tratat de cinema românesc explorează exclusiv zona cinema-ului viu, adevărat. Teritoriul cartografiat de Marian Sorin Rădulescu este unul mai degrabă personal decât exhaustiv. Pentru cine vrea sa cerceteze Nunta de Piatră, Meandre, Suta de lei, Concurs, Faleze de nisip, Pas în doi şi multe altele, nu îmi pot imagina o călăuză mai devotată şi mai competentă. Cronicele din acest volum vorbesc mereu despre unul şi acelaşi lucru: sensul adevăratului cinema este acela de a lumina şi ilumina. De a atrage reflecţia, nu de a distrage. De a educa gustul, nu de a-l perverti. De a curăţi ochiul, nu de a-l sminti. Ceea ce ţineţi în mână nu este o carte. Pseudokinematikos este o hartă. Cine se apleacă asupra ei cu atenţie va descoperi comori uitate ale filmografiei româneşti din perioada comunistă şi nu numai. Va desluşi valori autentice şi neperisabile ale cinematografului dintotdeauna.”, a scris Lucian Mircu.

Număr de vizualizări :1566


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro