“Provizii pentru cămările sufletului”, o expoziţie inedită, realizată de copii

ian. 17th, 2011 | By | Category: Eveniment

Marţi, 18 ianuarie 2011, ora 18:00, la Centrul Cultural Francez din Timişoara, are loc vernisajul expoziţiei “Provizii pentru cămările sufletului”, realizată de elevi ai Şcolii Generale nr 19, Avram Iancu, care fac parte din cercul de creaţie literară de la Palatul Copiilor din Timişoara. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 18 ianuarie- 8 februarie 2011. Coordonatorii acestui proiect sunt prof. Raluca Lungu (scriere creativă – Palatul Copiilor), Marieta Barbu (artă decorativă – Platul Copiilor), învăţător Elena Capotescu (Şcoala Generală nr. 19, „Avram Iancu”).

“Pentru că „sufletul este o parte din noi care bate până la sfârşitul vieţii” (Mălina) şi el este „cămara în care depozităm iubirea, prietenia şi alte sentimente” (Alessandra), la începutul acestui an şcolar, elevii de clasa a III-a de la Şcoala Generală nr. 19, care fac parte din cercul de creaţie literară de la Palatul Copiilor din Timişoara, au hotărât să pună la păstrare, pentru cât va ţine iarna, toate sentimentele şi impresiile prilejuite de toamnă. Şi-au imaginat Toamna ca pe un adevărat tărâm, i-au scris basme (cu Regina Ploaie şi Regele Vânt), legende (a merelor roşii, a nucilor sau a ploii), i-au compus versuri şi şi-au exprimat admiraţia în esenţa concentrată a haiku-ului. Au făcut şi pastişe după reţetele de dulceţuri si murături ale bunicilor şi au obţinut compotul prieteniei, şerbetul de iubire, ori gemul de dragoste cu sâmburi. Tot ceea ce nu s-a putut cuprinde în cuvinte, au exprimat în limbaj plastic, şi astfel au creat lucrări colective, au „construit” fructe uriaşe din carton, s-au jucat cu formele şi culorile în alternanţe de gol-plin şi au combinat desenul cu caligrama.”, au transmis coordonatorii expoziţiei.

Număr de vizualizări :1459


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro