“Paznicul” de Anca Maria Mosora

ian. 8th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Humanitas, în colecţia “Proză”, a apărut romanul “Paznicul” de Anca Maria Mosora.

“Paznicul” este o uimitoare incursiune în universul complex al sentimentelor, personajele fiind doar simple marionete ale unei maşinării mai vaste decât destinul individual. Ne aflăm cu această carte într-un univers din afara timpului, populat de suflete care caută şi se caută, amintind de un film de-al lui Jim Jarmush, existând doar în propria desfăşurare, consumându-se în acelaşi timp în care se descoperă.

ANCA MARIA MOSORA s-a născut în 1978, la Braşov. A studiat filozofia la Bucureşti, şi a susţinut un master în filozofie. Romanul său de debut, “Arhanghelii nu mor” (Humanitas, Bucureşti, 2005), a fost bine primit de critică şi recompensat de revista Cuvântul cu Premiul pentru debut literar. În 2007 publică la Humanitas cel de-al doilea roman al său, “Reality Game Show”. Ambele cărţi semnate de autoare au fost deja traduse în limba cehă.

Număr de vizualizări :1438


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro