“Microfictions”, cu Eugen Jebeleanu, la sediul Ambasadei României la Paris

ian. 30th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 31 ianuarie 2011, ora 19:30, în Sala Bizantină a Palatului Béhague (sediul Ambasadei României la Paris), va fi prezentată piesa “Microfictions”, o producţie a companiei Acacia, în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Paris. Spectacolul va fi prezentat ulterior în cadrul Festivalului de Teatru de la Avignon din luna iulie 2011, în secţiunea “Off. Avanpremieră”, la Teatrul Bourg-Neuf. Unul dintre actorii principali ai piesei este actorul român Eugen Jebeleanu.

“Microfictions” este un spectacol al actorului şi regizorului Jean-Camille Sormain, şi se bazează pe textele scriitorului francez Régis Jauffret. « Două actriţe şi un actor pe o scenă pentru a încarna mai bine de 40 de personaje. Fiecare dintre ele este un bloc de umanitate brută, în acelaşi timp animal şi mineral, asasin şi suicidal, obsedat să îşi asculte lumea interioară în toată complexitatea sa. Sunt reprezentări fascinante ale derivelor nostre neprevăzute, ale abisurilor nostre interzise sau ale nefericirilor nebănuite. Totul se va desfăşura în secvenţe scurte, aproape cinematografice. », a spus regizorul Jean-Camille Sormain despre “Microfictions”.

Număr de vizualizări :1481


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro