“Literatura de azi”: Paul Cernat şi Daniel Cristea-Enache despre volumele remarcabile şi evenimentele editoriale ale anului 2010

ian. 2nd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 3 ianuarie 2011, ora 21:30, pe postul de televiziune TVR Cultural va fi difuzată prima ediţie din acest an a emisiunii „Literatura de azi”, realizată de criticul literar Daniel Cristea-Enache, căruia i se alătură, astăzi, Paul Cernat. În cadrul acestei ediţii se va vorbi despre volumele remarcabile şi evenimentele editoriale ale anului 2010. Producătorul emisunii: Carmen Dăncescu.

Paul Cernat şi Daniel Cristea-Enache şi-au asumat dificultatea selecţiei, şi vor prezenta publicului cele mai importante volume de proză, poezie, memorialistică şi eseu ale anului 2010.

Printre cele 27 de volume comentate se numără: “Provizorat” de Gabriela Adameşteanu şi “Rădăcina de bucsau” de O. Nimigean, “Amor intellectualis” de Ion Vianu, “Cartea cu fleacuri” de Livius Ciocârlie şi “Întâlnire cu un necunoscut” de Gabriel Liiceanu, “cartea Alcool” de Ion Mureşan şi “nimic” de Mircea Cărtărescu, “Eu, fiul lor”, dosarul de la Securitate al lui Dorin Tudoran, şi “Viaţa unui om singur,” autobiografia postumă a lui Adrian Marino.

Emisiunea “Literatura de azi”, realizată de criticul literar Daniel Cristea-Enache, a revenit din 11 octombrie 2010 cu un format nou în grila de toamnă a TVR Cultural.

Durata mărită (50 de minute) înseamnă o emisiune în două acte, cu o temă văzută din două perspective. Legătura dintre cei doi scriitori invitaţi e dată de compatibilitatea de subiect şi viziunile diferite asupra acestuia (dar nu la modul ostentativ).

Număr de vizualizări :1770


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro