“Crucea cavalerilor de Malta” de Livia Nemţeanu-Chiriacescu

ian. 5th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Paralela 45, în colecţia “Conexiuni”, a apărut volumul “Crucea cavalerilor de Malta” de Livia Nemţeanu-Chiriacescu.

“M-am dăruit în această carte, în care un oarecare amestec de ficţiune şi de documentaţie s-a dovedit grav ancorat în realitate. Şi m-am predat necondiţionat scriind cu dalta, lapidar, incisiv, sarcastic. Aşa s-a născut trilogia despre Sicilia.
A venit apoi rândul Cavalerilor de Malta în care procesul dublei personalităţi a eroului m-a făcut să reflectez asupra unor stări critice pe care unii dintre noi le-au trăit sau le pot trăi în momente periculoase de criză.
Practicile vrăjitoreşti din Jamaica mi-au dezvăluit, alături de vechi credinţe ale înaintaşilor noştri, nevoia de a fabula, de a trăi pe alte latitudini cerebrale pentru a evada din cotidianul pe cât de plat şi egal, pe atât de sufocant.
Tot căutând locuri exotice, am descoperit, pe urmele oribilului şi lungului război devastator din Vietnam, comori de splendori şi de trăiri, care m-au fulgerat şi m-au captat definitiv la polul său magnetic.
Aceste întâmplări şi mai presus de toate pelerinajul spiritual printre secole în Ţara Sfântă, mi-au inspirat cugetări surprinzătoare asupra evenimentelor. Şi le-am privit cu un sarcasm împletit cu o emoţie netăgăduită.
Când scriu, singuratatea se depărtează de mine şi trăiesc într-o simbioză deplină cu cititorul. Nădăjduiesc ca receptivitatea lui să resimtă toate acestea ca pe un val de miresme când traversează o grădină într-o seară de vară.”, a scris Livia Nemţeanu-Chiriacescu.

Număr de vizualizări :1445


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro