“Caietul animatorului” de Virgil Costiuc

ian. 21st, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Brumar va apărea, în curând, volumul “Caietul animatorului” de Virgil Costiuc.

“Aproape fără excepţie, discursul poetic are francheţe şocantă, portretizând ipostazele răului moral în tuşe caustice, pentru a-i oferi o imagine de mărturie veşnică”, a scris Petre Rău pe coperta a patra a volumului.

“…Virgil Costiuc nu e un poet de cuvinte: trăieşte puternic, prin alveolele invizibile dintre acestea, materia concretă a existenţei şi o condensează cu ajutorul unui “obiectiv” puternic, ca al unui reporter de război, am spune, surpinzându-i drama apocaliptică. Nu-l interesează “tablourile” propriu-zise, plastica vivantă a poeziei, imaginea în sens de “operă frumoasă” şi de scop în sine, ci schiţa mişcată şi sintetică, căzută intempestiv între dramatismul sisific al efortului uman şi fatalitatea descompunerii. Virgil Costiuc este un poet care investighează, cu mijloace proprii şi cu o cultură asimilată şi nu citată, zbaterile apocaliptice încă vii ale lumii şi ale omului contemporan. ”, a scris Ştefania Mincu.

Număr de vizualizări :1450


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro