Un muzeu virtual: Muzeul Umorului. Galeria Personalităţilor Neamului Românesc

dec. 26th, 2010 | By | Category: Eveniment

Pe lângă formula consacrată, a muzeelor pe care le putem vizita la pas, mai există şi muzee virtuale, cu adresă web, cum ar fi Muzeul Umorului. Galeria Personalităţilor Neamului Românesc: http://www.personality.com.ro/index.htm. “Credem că cele aproape10.000 de lucrări care alcătuiesc această colecţie, realizate de peste 1.500 de artişti din 129 de ţări ale lumii, merită un muzeu adevărat. Spaţiul VIRTUAL este însă singura posibilitate de a expune MARI PERSONALITĂŢI ROMÂNEŞTI într-o Românie pentru care marile nume ale neamului românesc nu mai însemană aproape nimic.”, a scris  iniţiatorul acestui muzeu, caricaturistul Nicolae Ioniţă.

Nicolae Ioniţă a fost, în perioada 2002 – 2010, preşedintele Biroului pentru Europa de Est a Asociaţiei Internaţionale a Caricaturiştilor şi, de-a lungul timpului, a colecţionat mii de caricaturi ale personalităţilor marcante ale României, desenate la rugămintea sa de miile de artişti pe care a avut ocazia să-i cunoască.

Acest Muzeu inedit conţine expoziţii naţionale şi personale. Galeria expoziţiilor naţionale invită fiecare ţară din lume să aibă un punct de vedere asupra marilor personalităţi ale neamului românesc, iar Galeria expoziţiilor personale invită fiecare artist plastic din lume să aibă un punct de vedere asupra acestor personalităţi ale neamului românesc.

Graficianul Leonte Năstase a propus anul acesta, în loc de felicitări de Crăciun, felicitări care să înfăţişeze scriitorii români. Puteţi admira portretele acestor scriitori la adresa web: http://www.personality.com.ro/ro_leonte.htm

Număr de vizualizări :1666


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro