Triplă lansare Nora Iuga, în Club A

dec. 12th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 13 decembrie 2010, ora 19:30, în Club A (str. Blănari nr 14, Bucureşti) are loc evenimentul literar ”Unu` şi unu`”, având-o invitată pe scriitoarea Nora Iuga. Evenimentul are loc în cadrul “Zilelor Scriitorilor Români”. Vor fi lansate volumele “Berlinul meu e un monolog”, Editura Cartea Românească, “Spitalul manechinelor”, Editura Casa de Pariuri Literare şi “Dactilografa de noapte”, Editura Casa de Pariuri Literare. Despre volume vor vorbi: Octavian Soviany şi Constantin Abăluţă, iar Angela Marinescu va citi o scrisoare adresată Norei Iuga.

Programul “Zilele Scriitorilor Români” este organizat de Uniunea Scriitorilor din România, proiectul incluzând o zi de club (13 decembrie, o întâlnire cu Nora Iuga în Club A), o zi aniversară (14 decembrie, lansarea volumului fotoreporterului Ion Cucu și aniversarea unor scriitori români), o zi de conferințe (15 decembrie, Gabriela Adameșteanu și Livius Ciocârlie) și o zi de lecturi (16 decembrie, program al Asociației Scriitorilor din București).

Nora Iuga s-a născut la Bucureşti, a absolvit Facultatea de Filologie, secţia Germanistică (1948). A publicat volume de poezii, printre care “Vina nu e a mea”, “Opinii despre durere”, “Inima ca un pumn de boxeur”, “Piaţa cerului”, “Dactilografa de noapte”, “Fetiţa cu o mie de riduri”, romane, printre care “Săpunul lui Leopold Bloom”, “Sexagenara şi tânărul”, “Hai să furăm pepeni”, “Lebăda cu două intrări”, a tradus din limba germană, printre altele, “Toba de tinichea” de Günter Grass, “Animalul inimii”, “Vulpea era încă de pe atunci vânătorul” şi “În coc locuieşte o damă” de Herta Müller, “Pianista” de Elfriede Jelinek.

La edituri din străinătate i-au apărut traduceri din “Sexagenara şi tânărul”, “Săpunul lui Leopold Bloom”, “Inima ca un pumn de boxeur”, “Autobuzul cu cocoşaţi” şi “Capricii periculoase” (antologie).

I-au fost acordate Premiul ,,Friedrich Gundolf” de către Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung, cinci premii ale Uniunii Scriitorilor în anii 1981, 1994, 1998, 2001, 2006 şi numeroase alte premii ale unor oraşe şi reviste din ţară.

Număr de vizualizări :1287


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro