Târgul cadourilor de Crăciun, în Parcul Naţional

dec. 17th, 2010 | By | Category: Postcard

În perioada 17 – 22 decembrie 2010, în Parcul Naţional din sectorul 2 din Bucureşti se desfăşoară “Târgul cadourilor de Crăciun”, unde vor fi prezenţi peste 60 de producători, gospodării tradiţionale şi meşteşugari din întreaga ţară. Zonele etnofolclorice care îşi vor găsi reprezentanţii în cadrul acestui târg sunt Muntenia, Oltenia, Moldova, Maramureş, Braşov, Harghita şi Vâlcea. Târgul este organizat de Primăria sectorului 2 din Bucureşti şi primarul Neculai Onţanu.

Prin acest eveniment, Primăria Sectorului 2 îşi propune ca specificul acestui eveniment să fie dat de îmbinarea tradiţiei gastronomice cu meşteşugul popular, oferind locuitorilor din sectorul 2 un prilej de a se putea pregăti cu bucate şi cadouri pentru sărbători.

Producătorilor de alimente ecologice (produse din carne, brânzeturi, produse apicole, patiserie tradiţională, băuturi alcoolice şi nealcoolice şi multe altele) li se vor alătura meşteri populari care vor prezenta articole diverse (ceramică, obiecte din lemn, pielărie, ţesături, jucării, îmbrăcăminte), dar şi podoabe sau obiecte de cult.

În această perioadă, Ignatul- Pomana Porcului este un obicei vechi, de sute de ani, regăsit în multe gospodării. El va fi prezent şi în cadrul festivalului, în perioada 17-19 decembrie 2010. Mai mulţi măcelari, însoţiţi de ajutoare, împărţiţi în echipe, se vor întrece într-o competiţie “pe viaţă şi pe moarte”, tranşând carnea de porc şi pregătind preparatele tradiţionale ce urmează apoi să fie degustate şi apreciate de cei prezenţi.

La eveniment şi-au anunţat participarea peste 60 de producători, gospodării tradiţionale şi meşteşugari, care vor avea deschise standurile pentru publicul vizitator, zilnic între orele 10:00 şi 18:00. Intrarea publicului este liberă.

Număr de vizualizări :1322


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro