Se lansează proiectul „Stagiunea de compoziţie britanică” – “British Composition Season”

dec. 18th, 2010 | By | Category: Eveniment

Luni, 20 decembrie 2010, ora 12.00, la sediul British Council România (Calea Dorobanţilor, nr. 14, Bucureşti) are loc conferinţa de presă care lansează proiectul „Stagiunea de compoziţie britanică” – „British Composition Season”, un eveniment cultural în premieră în România. Invitaţi speciali vor fi compozitorii Philip Cashian, Joe Cutler, Simon Bainbridge, Simon Holt şi Tansy Davies. Evenimentul este organizat de British Council România în parteneriat cu Muzeul Naţional „George Enescu”, Universitatea de Muzică din Bucureşti, Fundaţia Culturală Artex şi Radio România Muzica.

„Stagiunea de compoziţie britanică” cuprinde o serie de patru concerte, cu lucrări din creaţia a 31 de compozitori britanici contemporani, în interpretarea Ansamblului „Profil”, şi patru conferinţe pe teme muzicale, cu participarea a 5 compozitori din Marea Britanie.

Selecţia compozitorilor şi a lucrărilor muzicale prezentate în acest proiect a fost realizată de compozitorul Philip Cashian, conducătorul catedrei de compoziţie a Academiei Regale de Muzică din Londra, şi îşi propune să acopere şi să ilustreze întreaga diversitate şi complexitate a muzicii britanice contemporane din ultimii 20 de ani, parcurgând creaţii semnificative şi reprezentative pentru mai multe generaţii de compozitori, pentru mai multe orientări şi stiluri muzicale.

Concertele vor avea loc la Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, în zilele de 21 decembrie 2010, 25 ianuarie 2011, 22 februarie 2011 şi 29 martie 2011, de la ora 18.30.

Conferinţele adresate atât  muzicienilor consacraţi şi celor în devenire, cât şi publicului larg, vor încerca să aducă o nouă dimensiune alături de cea artistică a proiectului, prin abordarea unor teme teoretice de specialitate, urmărind să deschidă, totodată, posibilitatea unei colaborări pe termen lung între compozitorii britanici şi cei români.

Conferinţele se vor desfăşura în aceleaşi zile ca şi concertele, respectiv, 21 decembrie 2010, 25 ianuarie 2011, 22 februarie 2011 şi 29 martie 2011, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, str. Ştirbei Vodă, nr. 33.

“Stagiunea de compoziţie britanică” este un proiect iniţiat de British Council România, în cadrul programului New Work New Audiences, program derulat de către British Council pe plan internaţional, având ca obiectiv promovarea creaţiei artistice contemporane din Marea Britanie şi sprijinirea accesului la cultură a publicului larg, în special a celui tânăr.

Parteneri: Muzeul Naţional “George Enescu”, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Fundaţia Culturală Artex şi Radio România Muzical.

Parteneri media: Radio România Cultural, Observatorul Cultural, B24FUN, Metropotam.ro, PORT.ro, Smart Woman.

Număr de vizualizări :1324


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro