Scriitorul Florin Manolescu la “Cafeneaua critică”

dec. 5th, 2010 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 8 decembrie 2010, la Club Control (Str. Academiei nr. 19, Bucureşti) invitatul „Cafenelei critice” este Florin Manolescu, unul dintre cei mai importanţi critici şi istorici literari contemporani. După ediţiile “Cafenelele critice” care l-au avut invitat pe Norman Manea, pe 23 noiembrie 2010 şi Dinu Flămând, pe 30 noiembrie 2010, întâlnirea cu Florin Manolescu completează o „trilogie” consacrată exilului literar. De asemenea, Florin Manolescu va răspunde şi la alte întrebări despre viaţa şi cărţile sale. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Florin Manolescu a publicat de curând volumul-jurnal, „Cu ochii pe mine. Jurnal româno-german. 1995” (Editura Cartea Românească, 2010), şi ediţia a doua a „Enciclopediei exilului literar românesc. 1945-1989” (Editura Compania, 2010). Profesor din 1968, Florin Manolescu a predat timp de aproape un deceniu şi jumătate la Universitatea din Bochum, după 1995. Revenit în ţară, susţine astăzi un curs la masteratul de Studii literare româneşti al Facultăţii de Litere- Universitatea Bucureşti.

„Cafeneaua critică” este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti, seria a doua – în perioada noiembrie 2008-iulie 2009 la Cluburile A şi The Silver Church, iar seria actuală, a treia, a fost inaugurată în martie 2010 la Club Control.

Număr de vizualizări :1670


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro