Proiectul de roman „Cum am devenit vegetarian” de Dan Mircea Cipariu, câştigător al bursei CopyRo

dec. 2nd, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Dan Mircea Cipariu, preşedintele secţiei Poezie – Uniunea Scriitorilor din România – filiala Bucureşti, a fost ales bursier de către juriul Societăţii de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor CopyRo, cu proiectul de roman intitulat „Cum am devenit vegetarian”. Bursa a fost acordată pe o perioadă de şase luni (decembrie 2010-mai 2011). Romanul  „Cum am devenit vegetarian” porneşte de la hotărârea scriitorului de a deveni vegetarian începând cu 13 mai 2010. Proiectul va fi finalizat în decembrie 2011. Volumul va fi editat de Societatea Vegetarienilor din România şi va urma să fie publicat în mai multe ţări din întreaga lume, cu sprijinul societăţilor vegetariene locale.

„Am în minte un roman polifonic care să alterneze vocile naratoare cu un adevărat exerciţiu de iniţiere şi purificare. O sumă de poveşti la persoana I şi a III-a despre cazul unei deveniri interioare declanşat de punerea în practică a unei diete vegetariene. Feţele identitare ale „carnivorilor” şi vegetarienilor vor fi puse sub lupa ficţiunii şi a reconstituirii unei epoci secularizate. Trimiterile bibliografice la „homo videns” şi la „memoria vegetală”, întrebările despre luminile şi, mai ales, despre întunericul ce devorează Fiinţa ca un carnasier de profesie, toate acestea vor construi un roman parabolă ce va pune în centrul construcţiei sale actul profund al schimbării de sine”, a scris Dan Mircea Cipariu.

50% din veniturile obţinute din vânzarea în ţară a romanului „Cum am devenit vegetarian” vor reveni Societăţii Vegetarienilor din România, pentru susţinerea proiectelor acestei asociaţii non-guvernamentale, apolitice şi non-profit.

Fragmente din romanul „Cum am devenit vegetarian” pot fi citite, în exclusivitate, pe site-ul SVR:http://www.svr.ro/comunitate/prieteni-svr/201-dan-mircea-cipariu-a-castigat-o-bursa-copyro-pentru-a-scrie-qcum-am-devenit-vegetarianq.html

Număr de vizualizări :1121


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro