Premiera spectacolului pentru copii „Crăiasa zăpezii”, după povestea lui Hans Christian Andersen

dec. 4th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 5 decembrie 2010, ora 11:00, în foyerul galben al Operei Naţionale Bucureşti (ONB) va avea loc premiera spectacolului „Crăiasa zăpezii”, balet pentru copii după povestea lui Hans Christian Andersen, pe un colaj muzical din creația compozitorului suedez Hugo Alfvén. Regia şi coregrafia spectacolului sunt semnate de Maria Popa, iar scenografia de Andreea Koch. Colajul muzical este realizat de Alexandru Istrate. Spectacolul este realizat de Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (SEOB) din cadrul Operei Naţionale Bucureşti (ONB).

Din distribuţie fac parte tineri solişti de balet, colaboratori ai SEOB: Carmen Lupei, Andrei Dolcoş, Luminița Dincă, Cristina Osiceanu, Reina Amasaku, Tudor Mihai Mezei, precum şi elevi ai Liceului de coregrafie “Floria Capsali”.

Cei mai tineri spectatori sunt invitaţi să urmărească minunata călătorie a unei fetițe pe nume Gerda până la palatul Crăiesei zăpezii de la Polul Nord, în încercarea de a-l găsi pe prietenul său Kay și de a-l scoate de sub vraja Crăiesei. Sfătuită și ajutată de elementele naturii, Gerda reușește să-l găsească și să-i redea libertatea, topindu-i cu lacrimile ei bulgărele de gheață din inimă.

Prin acest spectacol, coregrafa Maria Popa își propune să ne aducă aminte tuturor de farmecul adevăratelor povești ale copilăriei, depășind însă limitele baletului clasic și folosind mijloace moderne de expresie corporală – vom vedea astfel în scenă patinatori și acrobați. De asemenea, efectele de lumină și proiecțiile vor sugera diferitele tablouri ale poveștii și situațiile prin care trece Kay în călătoria sa și vor construi un spectacol modern, pentru copiii zilelor noastre.

Număr de vizualizări :1424


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro