Peste şapte mii de volume, în prima bibliotecă publică de carte în limba română din Canada

dec. 29th, 2010 | By | Category: Eveniment

De curând, a luat fiinţă prima bibliotecă publică de carte în limba română din Canada, al cărei scop este de a susţine şi a promova cultura românească în Canada. Preşedintele Fundaţiei Culturale Biblioteca Românească este maestrul Mircea Albulescu. Proiectul înfiinţării unei astfel de biblioteci, deşi existent din anul 2007, s-a materializat de puţin timp, întâmpinând atât obstacole, cât şi provocări. Printre iniţiatorii acestei biblioteci se numără: Ioana Costache, Mircea Iordache, Cătălin Costache, Claudiu Istrate, Monica Lupaş, Monica Tatoiu ş.a., lista rămânând deschisă.

“Suntem parte a unei comunităţi federative extrem de policoloră, unde fiecare segment naţional îşi apără, conservă şi promovează propriile valori şi tradiţii, pentru a nu pierde identitatea a ceea ce i-a format, a ceea ce sunt.

Motivaţia de suflet pentru implicarea într-un asemenea proiect important este dată de dimensiunea foarte diluată la care ajung valorile culturale româneşti în sufletele şi minţile noastre şi ale copiilor noştri, îndepărtându-ne astfel dureros de limba, literatura, cultura română.”, au scris iniţiatorii primei biblioteci publice de carte în limba română din Canada.

Demersul deschiderii acestei biblioteci are nevoie şi de sprijinul celor din România, care pot dona în acest scop diferite cărţi, fiecare donaţie fiind consemnată în “Cartea de onoare a bibliotecii româneşti”. De asemenea, cei care donează cărţi vor primi şi o Dilpomă de recunoaştere ca apărător al culturii române. Până pe 29 decembrie 2010, în biblioteca nou înfiinţată au fost donate 7.106 de volume.

Mai multe detalii la pagina web: http://bibliotecaromaneasca.org

Număr de vizualizări :1991


One Comment to “Peste şapte mii de volume, în prima bibliotecă publică de carte în limba română din Canada”

  1. catalin spune:

    Multumesc

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro