O nouă întâlnire a Cenaclului Literar „Octavian Goga”

dec. 6th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 7 decembrie 2010, ora 16:00, la Centrul pentru Activităţi Recreative şi Inovare Ocupaţională al Primăriei sectorului 2 (strada J. L. Calderon nr. 39, Bucureşti) are loc o nouă ediţie a Cenaclului Literar „Octavian Goga”.

Membrii Clubului vor prezenta Calendarul cultural al lunii decembrie, cu o succintă prezentarea a principalelor evenimente petrecute în această lună, precum şi a personalităţilor născute sau trecute în eternitate: 20 de ani de la stabilirea de către Adunarea Generală a O.N.U. a datei de 1 Octombrie, drept Zi Internaţională a oamenilor Vârstnici (14 Octombrie 1990), 92 de ani de la naşterea actorului de teatru şi film Radu Beligan (14 decembrie 1918), 105 ani de la naşterea lui Dionisie M. Pippidi: epigrafist, specialist în arhivistică (17 decembrie 1905), 91 de ani de la deschiderea primului Parlament al României Mari, prezidat de Nicolae Iorga (29 decembrie), 158 de ani de la inaugurarea, la Bucureşti, a Teatrului cel Mare, viitorul Teatru Naţional (31 decembrie 1852). Prezintă prof. Floarea Necşoiu.

Va fi prezentat volumul „Portrete în peniţă” de Florentin Popescu, Editura „RawexComs”.

Nu va lipsi un moment de umor, adus în atenţie de doi maeştri ai epigramei româneşti de astăzi, George Zarafu şi Gheorghe Grosu, într-un duel epigramatic cu scântei şi cu buchete de epigrame de o mare diversitate tematică.

Numele Cenaclului „Octavian Goga” cinsteşte memoria întâiul mare poet al generaţiei Unirii de la 1918, născut în anul 1881, la Răşinari. A fost politician de extremă dreaptă, prim-ministrul României  şi membru al Academiei Române din anul 1920, având o bogată activitate de gazetar, dramaturg, traducător, poet şi om politic.

Număr de vizualizări :1402


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro