Luiza Borac într-un recital extraordinar la Casa de concerte a oraşului Stockholm

dec. 8th, 2010 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 15 decembrie 2010,  ora 19:00, la Casa de concerte a oraşului Stockholm (Konserthuset), Institutul Cultural Român de la Stockholm îşi încheie programul din acest an cu un recital extraordinar susţinut de pianista Luiza Borac. Programul recitalului cuprinde lucrări de G. Enescu, J. S. Bach şi R. Schumann.

Luiza Borac a concertat în întreaga lume, acesta fiind însă primul recital susţinut în Suedia. Evenimentul a fost întâmpinat cu entuziasm de Radiodifuziunea suedeză, care a salutat prezenţa la Stockholm a „celei mai cunoscute interprete a muzicii lui George Enescu în momentul de faţă”.

Luiza Borac are în palmares numeroase premii internaţionale, printre care premiile întâi la concursurile internaţionale Viotti-Valsesia, Italia şi Mendelssohn, Berlin, premiile speciale Mozarteum Salzburg, Richard Wagner Bayreuth, Havergal Glasgow şi Tomassoni Köln, premiul I, premiul special al juriului şi premiul publicului la Concursul internaţional de pian Grieg de la Oslo, precum şi premiul BBC pentru cel mai bun cd solo de muzică instrumentală al anului 2007, pentru integrala lucrărilor pentru pian de George Enescu.

Luiza Borac are atât o intensă activitate discografică, cât şi nenumărate înregistrări pentru radio şi televiziune. Concertele ei au fost transmise de către NDR, MDR Figaro, WDR, BR, Radio Bremen, RAI 3, KYUBC (SUA), Radio Muzical şi Cultural, EBC (Cehia), Classica (Franţa şi Italia), EBU (Europa), precum şi de Radiodifuziunea suedeză SR. Pe lângă George Enescu, înregistrările ei pe compact disc cuprind lucrări de Schubert, Liszt, Chopin, Mozart şi Tarrega şi au fost imprimate la casele de discuri Ambitus, BMG Ariola şi Avie Records.

Număr de vizualizări :1758


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro