Cozmin Guşă, scriitor-analist de România

dec. 30th, 2010 | By | Category: Postcard

La Editura Tritonic a apărut volumul “Un ospiciu numit România. Cronica unui eşec premeditat” de Cozmin Guşă. Cozmin Guşă este un scriitor-analist la a doua sa carte, după succesul înregistrat  de cunoscutul politician cu „10 păcate ale României”, volum editat în 2006 şi reeditat în 2008.

Dacă în calitate de scriitor se află la-nceput de carieră, în ceea ce priveşte cariera publică, aceasta s-a distins prin funcţiile politice la vârf deţinute începând cu anul 2000 şi terminând cu anul 2008, anul deciziei sale de a-şi întrerupe activitatea politică, respectiv prin poziţiile de top management avute la nivelul companiilor media. Fizician de profesie, absolvent al unor cursuri de management în SUA, precum şi al prestigioasei École Nationale d’Administration Paris, posesor al unui doctorat în management la Academia de Studii Economice şi aflat în stadiu de finalizare cu un al doilea doctorat în geopolitică, Cozmin Gusa este posesorul unui bagaj vast de cunoştinţe acumulate şi de experienţe personale, ce-i permit să abordeze perspectivele societăţii româneşti în contextul mondial actual, de pe poziţiile cunoscătorului privilegiat. Având în vedere şi vârsta autorului, născut la 2 iulie 1970 la Câmpia-Turzii, judeţul Cluj, s-ar putea paria în acest moment chiar pe o provocare de durată adresată mai vârstnicilor „cronicari” ai realităţii româneşti, pe care dealtfel Cozmin Guşă nu se sfieşte să-i culpabilizeze argumentat, chiar în prezentul volum.

În prezent, Cozmin Guşă este preşedintele ”West Balkans Institute” dezvoltând proiecte de strategie geopolitică aplicabile ţărilor postcomuniste.

Număr de vizualizări :1573


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro