Conferinţe susţinute de acad. Solomon Marcus: “De la paradigma Euclidiană la cea Neeuclidiană” şi “Spectacolul – Paradigmă universală”

dec. 7th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 8 decembrie 2010, ora 18:00, în Amfiteatrul Titu Maiorescu al Facultăţii de Filosofie Bucureşti (Splaiul Independenţei 204) are loc conferinţa “De la paradigma Euclidiană la cea Neeuclidiană”, susţinută de acad. Solomon Marcus. Totodată, joi, 9 decembrie 2010, ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucureşti are loc conferinţa “Spectacolul – Paradigmă universală”.

Solomon Marcus s-a născut la 1 martie 1925, în orașul Bacău. A urmat cursurile Facultății de Matematică din cadrul Universității București. A obținut ulterior titlul științific de doctor în matematică. După absolvirea facultății, a predat ca profesor la Facultatea de Matematică din cadrul Universității București. Solomon Marcus este autorul a numeroase studii interdisciplinare, de cărți ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, în analiza teatrală, în științele naturale și sociale s.a. Cărțile sale au fost traduse în multe țări ale lumii. A publicat peste 50 de volume în România, traduse apoi în mai multe limbi, şi aproximativ 400 de articole în reviste științifice sau de specialitate. În anul 2001, matematicianul Solomon Marcus a fost ales ca membru titular al Academiei Române.

Număr de vizualizări :1679


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro