Antologia “Vreau şi eu să fiu revizuit – Publicistică din anii 1937-1940” de Mihai Pop

dec. 16th, 2010 | By | Category: Eveniment

Vineri, 17 decembrie 2010, ora 19:00, la Librăria Cărtureşti (Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti) are loc o nouă sesiune de întâlniri culturale a Clubului Filantropia. Va fi dezbătut volumul “Vreau şi eu să fiu revizuit – Publicistică din anii 1937-1940” de Mihai Pop, antologie realizată de Zoltán Rostás, apărută de curând la Editura Paideia. Vor vorbi: Zoltán Rostás – sociolog; Vintilă Mihăilescu – antropolog; Mihai Coman – antropolog. Moderator: Şerban Anghelescu – etnolog.

“Avem de-a face aici cu o serie întreagă de enigme (cum, de altfel, întreaga şcoală gustiană e plină de enigme!). De ce oare nu a pomenit Mihai Pop de publicistica sa din anii ’30? De ce a publicat sub pseudonim? Dacă nu a mai vrut să se vorbească despre această producţie, de ce şi-a mai dezvăluit pseudonimul autorului dicţionarului? Dar, ceea ce mi se pare cel mai curios: odată apărută informaţia, cum de nu s-a găsit nici un discipol al profesorului care să fi publicat şi/sau comentat aceste texte? Mai ales că Mihai Pop, chiar dacă nu a vorbit despre ele, nici nu le-a renegat.”, a scris Zoltán Rostás.

Număr de vizualizări :1862


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro