“Eugène Ionesco: Mistic sau necredincios?” de Marguerite Jean-Blain

dec. 1st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 3 decembrie 2010, ora 13:30, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (Bulevardul Dacia nr. 12, Bucureşti) are loc lansarea volumului “Eugène Ionesco: Mistic sau necredincios?” de Marguerite Jean-Blain, Editura Curtea Veche Publishing, în traducerea Monicăi Grădinaru, colecţia Ştiinţă, Spiritualitate, Societate”. La eveniment vor participa Basarab Nicolescu şi acad. Eugen Simion.

„Dumnezeu nu-şi face apariţia decât atunci când nu te aştepţi sau când nu te mai aştepţi. Este Neaşteptatul, nesperatul, vreau să spun, El este Cel sau cei în care eşti tentat să nu mai speri, să nu mai crezi. Crezi în el, de fapt, când nici nu mai ştii că mai crezi. Poate că eu însumi sunt un necredincios plin de credinţă. Credinţa necredinţei, speranţa disperării. El este Cel pe care crezi că l-ai uitat şi pe care-l poţi întâlni la colţul străzii. Momentele de credinţă reală pot fi uitate precum se uită, la trezire, visele din timpul nopţii.“ (Eugene Ionesco, “Albul şi Negrul”, 1981)

MARGUERITE JEAN-BLAIN este autoarea unei teze dedoctorat în Litere şi Arte, susţinută la Universitateadin Aix-en-Provence în anul 2000 şi intitulată: “Descenteaux Enfers et psychopompes chez Ionesco”. Ea a publicat, la editura Champion, şi o ediţie critică şi comentată (2005) a operei Maximilian Kolbe, a compozitorului Dominique Probst, după un libret de Eugène Ionesco.

Număr de vizualizări :1781


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro