“Vioara de la Auschwitz” de Maria Angels Anglada

dec. 3rd, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Meteor Press a apărut volumul “Vioara de la Auschwitz” de  Maria Angels Anglada, care prezintă povestea încercării disperate a unui om de a nu-şi abandona demnitatea în faţa uneia dintre cele mai mari atrocităţi cunoscute în istorie.

În iarna anului 1991, la un concert susţinut în Cracovia, o violonistă în vârstă cunoaşte un muzician mai tânăr, care este captivat de sunetele excepţionale ale viorii ei. Între ei se naşte o apreciere şi o simpatie reciprocă, prilejuind destăinuirea originii măiestrei viori.

Povestea lutierului Daniel, captiv în lagărul de la Auschwitz peste care domneşte spectrul morţii, este scrisă cu o simplitate lirică şi punctată cu imagini sfâşietoare, între care se desprind fragmentele unor documente autentice, mărturii ale teribilei dezumanizări provocate de război.

Vioara de la Auschwitz este mai mult decât un simplu roman – este mărturia forţei spiritului uman, a frumuseţii şi artei, a speranţei triumfătoare în faţa celei mai întunecate adversităţi.

Număr de vizualizări :1269


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro