“Tehnici şi maniere în gravură” de Florin Stoiciu

dec. 19th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în Colecţia de artă”, a apărut volumul “Tehnici şi maniere în gravură” de Florin Stoiciu, cu un cuvânt înainte de Ruxandra Demetrescu.

O iniţiere teoretică şi practică în arta gravurii, în care dimensiunea estetică a fiecărei tehnici se împleteşte cu descrierea modalităţilor de execuţie. Pentru fiecare metodă sunt prezentate instrumentele, materialele şi etapele pe care le necesită aplicarea ei. Numeroasele ilustraţii care însoţesc textul facilitează înţelegerea explicaţiilor teoretice, iar glosarul de la finalul lucrării clarifică terminologia domeniului. “Tehnici şi maniere în gravură” este un excelent manual adresat studenţilor de la universităţile de arte şi elevilor de la liceele de profil, o introducere necesară pentru învăţarea corectă a regulilor complexe ale acestei arte.

Număr de vizualizări :1455


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro