“Teatru” de Puşi Dinulescu

dec. 8th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 9 decembrie 2010, ora 16:00, la Librăria Sadoveanu (Bd. Magheru nr. 6-8, Bucureşti) are loc lansarea volumului “Teatru” de Puşi Dinulescu, Editura Minerva. La eveniment sunt invitaţi de onoare: Carmen Tănase, Sebastian Papaiani, Ion Cocora.

Lansarea va fi însoţită de proiecţia unor secvenţe din spectacolul de teatru TV “Bani de dus, bani de-ntors” în regia lui Al. Tocilescu, cu actorii: Gheorghe Dinică, Carmen Tănase, Crina Mureşan, Tania Popa şi Sebastian Papaiani.

“Puşi Dinulescu are câteva procedee comice fără greş: parodia limbajului subcultural din mahalaua bucureşteană modernă care, deşi s-a mutat la Snagov, a rămas o mahala morală şi psihică… Puşi Dinulescu este un fonograf care înregistrează cu voluptate ostilă limbajul bucureştean sumar, mai mult sau mai puţin argotic… Dominanta discursului dramatic al lui Puşi Dinulescu este insolenţa, mai pe româneşte spus obrăznicia care se poate urmări pe toate palierele textului, de la limbaj la caractere. Nu numai tinerii sunt obraznici, ci şi cei mai vârstnici. Ştie asta pentru că insolenţa este o valoare în care autorul crede din toate puterile şi o practică… Ce ne oferă Puşi Dinulescu sunt cu adevărat comedii ale desfrâului.”, a scris regretatul critic de teatru Mircea Ghiţulescu.

Număr de vizualizări :1429


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro