“Istoria folcloristicii româneşti” de Ovidiu Bîrlea, reeditată după mai mult de trei decenii

dec. 23rd, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Aius a apărut volumul “Istoria folcloristicii româneşti” de Ovidiu Bîrlea.

Ovidiu Bîrlea a făcut parte din echipa de specialişti care a „fondat” Institutul de Folclor în anul 1949, fiind implicat direct în proiectarea planurilor pe baza cărora s-au trasat principalele direcţii de cercetare, de-a lungul mai multor decenii şi, implicit, a direcţiilor metodologice care au fost dezvoltate, ulterior, în cadrul sectoarelor. În anul 1974 a apărut la Bucureşti, “Istoria folcloristicii româneşti”- lucrare distinsă cu Premiul „B. P. Haşdeu” al Academiei. Momentul este de referinţă, pentru că studiul acesta de 598 pagini constituie un neîndoios argument, pentru cei care se îndoiau sau aveau reţineri subiective, că folcloristica este o disciplină autonomă, cu identitate şi metodologie proprii, că există un obiect bine definit de studiu şi, cu deosebire, o istorie a preocupărilor pentru cunoaşterea acestui segment al culturii care se plasează cu cel puţin patru secole înainte de momentul actual. Reeditarea, în condiţii onorabile, a lucrării devenită „carte rară” după mai mult de trei decenii de la apariţie, este un act de restituire necesară.

Număr de vizualizări :2445


2 Comments to ““Istoria folcloristicii româneşti” de Ovidiu Bîrlea, reeditată după mai mult de trei decenii”

 1. Bot Monica spune:

  Buna Ziua!

  Sint interesata de achizitionarea acestei carti, dar nu o gasesc si nu stiu de unde o pot cumpara.
  Unde as putea face o comanda?

  Cu multumiri,
  Monica Bot

 2. Novalis spune:

  Cartea lui Ovidiu Bîrlea o poti comanda de pe siteul http://www.aius.ro, pe e-mail la editura.aius@gmail.com sau la telefonul fix 0251 596 136.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro