“Goana nebună a lumii” de Colum McCann

dec. 30th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO a apărut volumul “Goana nebună a lumii” de Colum McCann, în colecţia “Biblioteca RAO”, în traducerea Iustinei Bandol.

Volumul reprezintă un elogiu închinat oraşului New York. Cu toate că e scris într-un stil urban, alert, fără astâmpăr şi reticenţe, şi vorbeşte despre o lume profund tehnologizată, romanul lui ColumMcCann, “Goana nebună a lumii” este în esenţă, o rapsodie. O reţea, elegant ţesută, de personaje din toate mediile sociale, ale căror voci, reconstituite cu un har al autenticităţii demn de un arheolog, se întâlnesc, aducându-şi fiecare propria poveste de viaţă, în jurul a ceea ce a fost numit „delictul artistic al secolului XX”: pe 7 august 1974, echilibristul francez Philippe Petit a traversat ilegal, mergând pe sârmă, spaţiul dintre cele două turnuri ale World Trade Center din New York. O rapsodie tragi-comico-eroică, orchestrată simfonic, a metropolei americane, dar şi, simbolic, a lumii de azi, într-o epocă neliniştită care, privită prin ochii acestei cărţi, o prefigurează pe a noastră.

Număr de vizualizări :1710


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro