“Cantabis” de Silvana Cojocăraşu

dec. 8th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Silvana Cojocăraşu a publicat on-line primul ei volum de poeme, “Cantabis”, ilustrat de Stephan Eleutheriades, volum care poate fi citit la pagina web: http://www.cantabis.ro/.

“Cantabis” este un cuvânt care nu există în dicţionare, ce reprezintă “un semn al trecerii” autoarei în lumea poetică, pe care îl “oferă lumii şi timpului”.

„Scrisul începe ca o aşteptare, cu sentimentul că viaţa este o poveste ce îşi caută drumul pentru a fi spusă. Povestea devine un fel de a te exprima, altfel decât restul lumii: porneşti de la tot ce te înconjoară, ceea ce înseamnă să vrei să cunoşti, să asculţi şi să înţelegi. Încet, am învăţat că totul din jur are un scop şi un sens, există un spirit ce ne arată, în fond, sensul vieţii, ne conduce spre înţelesul lui “a trăi”, şi că încercând să unifici ajungi, prin forţa lucrurilor, la ceva neînchipuit de simplu, ceva ce ştiai “de la început”. A mă exprima înseamnă să vorbesc despre căutarea locului meu undeva, în lumea asta, în care orice gest se transpune în pasiune şi voinţă, pentru că nu este de ajuns să visez la ceea ce îmi doresc. Trebuie să plec în căutarea dorinţei mele”., a scris Silvana Cojocăraşu.

Număr de vizualizări :3025


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro