“Cabalistul” de Geert Kimpen

dec. 2nd, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Humanitas Fiction va apărea volumul “Cabalistul” de Geert Kimpen, în colecţia: “Raftul Denisei, un bestseller tradus în peste cincisprezece limbi.

Hayyim Vital visează să scrie cartea supremă a Cabalei, menită să facă înţelepciunea iudaică, rezervată numai iniţiaţilor, inteligibilă tuturor. Însă drumul evoluţiei spirituale e plin de spinii îndoielii şi sfâşierea lăuntrică a personajului, îndrăgostit deopotrivă de învăţătura mistică, dar şi de frumoasa şi senzuala fiică a propriului mentor, riscă să-i zădărnicească planurile. Bazându-se pe biografia reală a unui înţelept evreu din veacul al XVI-lea, autor al mai multor comentarii valoroase despre Tora, Zohar şi Psalmi, romanul este rezultatul unei călătorii a autorului prin Israel, Egipt, America, Anglia şi Franţa, în încercarea de a descifra existenţa enigmatică a rabinului Hayyim Vital.

GEERT KIMPEN s-a născut în 1965, în Belgia. A urmat cursurile de regie ale Universităţii de Arte din Amsterdam. Din 1990 trăieşte în Olanda, unde desfăşoară o activitate prolifică şi foarte variată ca autor de piese de teatru şi cabaret, fiind şi scenarist pentru televiziune. Pasionat de ezoterism şi Cabala, Geert Kimpen a semnat articole pentru o revistă de profil. A colaborat cu Eric Woolfson la scrierea unui scenariu pentru musical-ul “Gaudi”. Este autorul unei piese, “De verliefde componist” (Compozitorul îndrăgostit), dedicată lui Hector Berlioz. “Cabalistul” (De kabbalist, 2006), primul său roman, a devenit un bestseller internaţional, fiind tradus în peste cincisprezece limbi, şi i-a adus comparaţia cu Paulo Coelho şi Dan Brown. Ca urmare a acestui succes, Geert Kimpen a mai scris un ghid despre cum poate Cabala influenţa pozitiv viaţa oamenilor, “Stap voor stap van wens naar werkelijkheid” (2009). Al doilea său roman, “De geheime Newton” (2008), a fost de asemenea un bestseller, cel de-al treilea, “Rachel, of het mysterie van de liefde”, aflându-se în curs de apariţie.

Număr de vizualizări :2214


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro