Thriller norvegian: “Călăul” de Jo Nesbø

nov. 29th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Rao a apărut volumul “Călăul” de Jo Nesbø, în traducerea Lorenei Mihăeş, în seria “Harry Hole”. “Călăul”, cea de-a doua carte din serie, a fost aleasă de Publishers Weekly printre cele mai bune 100 de cărţi ale anului 2009, dintr-o selecţie de 50 000 de titluri.

O înregistrare neclară dintr-o bancă arată cum un bărbat o ameninţă pe casieră cu un pistol şi îi spune să numere până la 25 şi, când nu-şi primeşte banii la timp, o execută. Cazul îi este repartizat lui Harry Hole. Însă lucrurile sunt complicate pentru detectiv căci, în timp ce prietena lui este plecată în Rusia, Harry se întâlneşte întâmplător cu o veche pasiune de-a lui.

După o cină la casa acesteia, el se trezeşte acasă, fără însă să-şi aducă aminte nimic din ultimele 12 ore. În aceeaşi dimineaţă, femeia este găsită moartă în propriul pat, iar Harry începe să primească e-mailuri de ameninţare. Încearcă oare cineva să pună pe seama lui această moarte inexplicabilă? Între timp, atacurile de la bănci continuă cu o sălbăticie neobişnuită şi Harry Hole trebuie să găsească puterea să rezolve ambele mistere.

Jo Nesbø este muzician, compozitor, economist şi unul dintre cei mai de success scriitori de thrillere din Norvegia. S-a născut la Oslo şi a absolvit Şcoala de Economie din Norvegia. Este cunoscut pe plan internaţional pentru seria de romane care îl au ca protagonist pe detectivul Harry Hole, care a înregistrat un succes incredibil atât în ţara natală, cât şi pe plan internaţional, fiind traduse în 40 de limbi. Bucurându-se de aprecierea cititorilor, a librarilor şi a criticilor, cărţile sale au fost distinse cu numeroase premii, Nesbø fiind considerat unul dintre cei mai importanţi scriitori de thrillere ai Europei.

Număr de vizualizări :1157


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro