Spectacolul “SUPERGABRIELA” de Cosmin Manolescu, la New York

nov. 2nd, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 4-5 noiembrie 2010, ora 20:00, la Performance Space 122 din New York are loc premiera spectacolului “SUPERGABRIELA”, realizat de Cosmin Manolescu & compania PARADIS SERIAL. Evenimentul este organizat de Performance Space 122, New York și Fundația Gabriela Tudor, București. Reprezentaţiile vor fi urmate şi de discuţii informale cu publicul prezent la eveniment. Spectacolul “SUPERGABRIELA” este dedicat memoriei Gabrielei Tudor, unul dintre primii manageri culturali vizionari din România, care a avut un rol important în dezvoltarea scenei artistice româneşti. Programul celor două reprezentații din datele de 4 și 5 noiembrie 2010 este format din piesele „dreams.land” și „superGabriela”.

dreams.land” este un duet coregrafic la granița dintre Eros și Thanatos, interpretat de Camille Mutel și Litsa Kiousi. Piesa reprezintă un peisaj straniu de mișcări, emoții și senzații, o aventură insolită în care publicul este invitat să participe direct, emoțional și afectiv. „dreams.land” invită spectatorul într-un no man’s land, la frontiera fragilă dintre vis şi evocarea lui, dintre realitate şi spectacol, dintre scenă şi public. Piesa a fost realizată la Luxemburg în 2007, în cadrul unei rezidențe oferite de Centre de Création Chorégraphique Luxembourgeois cu ocazia evenimentelor organizate în cadrul Sibiu & Luxemburg Capitale Culturale Europene 2007, cu sprijinul financiar al Fondului Cultural Național și al Centrului Național al Dansului din București.

superGabriela” este un solo despre dragoste și durere, a versiune nouă a spectacolului SUPERSOMETHING, ultima colaborare artistică dintre Cosmin Manolescu și Gabriela Tudor.  Spectacolul a fost prezentat pentru prima dată în cadrul festivalului „Visioni di (P)arte” din Bari (2009).

Cele două reprezentații de la New York sunt găzduite de cunoscutul teatru new-yorkez PS 122 și marchează deopotrivă lansarea proiectului de schimb coregrafic româno-american „Moving Dialogue” și a programului de rezidență pentru manageri culturali „Gabriela Tudor Memorial Exchange Program”. Ambele proiecte, co-inițiate de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Institutul Cultural Roman din New York și Bucureşti, CEC Artslink, Movement Research, Dance Theater Workshop, Centrul Național al Dansului București, cu sprijinul financiar al fundației Trust for Mutual Understanding din New York, își propun stimularea dialogului, cooperării și a dezvoltării profesionale a artiștilor și managerilor culturali.

Spectacolele vor fi urmate de un cocktail (4 noiembrie 2010) și o discuție informală cu publicul prezent la premieră (5 noiembrie 2010). În continuarea celor două reprezentații, în data de 6 noiembrie 2010, Cosmin Manolescu va participa de asemenea la o prezentare video și o discuție informală în cadrul programului „Sorry I’ve Missed Your Show” la invitația companiei Gibney Dance din New York. Discuția va fi moderată de coregrafa americană Ursula Eagly și va include fragmente video din spectacolul “SUPERGABRIELA”, precum și alte proiecte realizate de Cosmin Manolescu.

Cosmin Manolescu este coregraf, performer și manager cultural. Este director executiv al Fundației Gabriela Tudor și al Asociației ArtistNe(s)t – Rețeaua Centrelor de Rezidență pentru Artiști in Romania – rețea fondată de Gabriela Tudor în 2006. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes în importante festivaluri și teatre de dans din Amsterdam, Barcelona, Bassano del Grappa, Beirut, Bremen, București, Dublin, Florența, Liverpool, Lyon, New York, San Diego, Paris, Porto, Roma, Rotterdam etc. În 2005 Societatea Autorilor și Compozitorilor Dramatici din Paris îi acordă premiul „Nouveau Talent Choregraphie” pentru spectacolul „Paradis Serial” și proiectul „Don’t Ask the Blond”. Împreună cu Gabriela Tudor a avut un rol major în dezvoltarea dansului contemporan în Romania și în crearea Centrului Național al Dansului București.

Număr de vizualizări :1526


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro